Ingen tvil om hvilken sjanger bokhandlerne er mest glade i

Disse kan vinne Bokhandlerprisen.

KONKURRERER OM PRIS: Venninnene Unni Lindell (t.v.) og Anne B. Ragde er begge nominert til Bokhandlerprisen i år. Her er de sammen på Aschehougs hagefest i 2007.
Foto: NINA HANSEN / Dagbladet
KONKURRERER OM PRIS: Venninnene Unni Lindell (t.v.) og Anne B. Ragde er begge nominert til Bokhandlerprisen i år. Her er de sammen på Aschehougs hagefest i 2007. Foto: NINA HANSEN / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) For forfatterne er den en gjev pris å få, for den deles ut av dem som selger bøkene, og vinneren er nærmest garantert stabelsalg i mange av landets bokhandler fram mot jul.

I dag offentliggjorde Bokhandlerforeningen hvilke ti norske bøker som er nominert til årets Bokhandlerpris.

Prisen deles ut 25. november.

Gjengangere På nominasjonslista er det mange gjengangere: Både Tore Renberg, Jon Michelet og Siri Pettersen er nominert for oppfølgere til bøker de var nominert for i fjor.

Da var det Cecilie Enger som fikk prisen, for boka «Mors gaver».

Anne B. Ragde fikk prisen for «Eremittkrepsene» i 2005, og er i år nominert for «Jeg har et teppe i tusen farger». Mens Jan-Erik Fjell fikk prisen for debutboka «Tysteren» i 2010, og er nominert for «Rovdyret», ei ny bok i samme krimserie, i år.

- Nominasjonslisten bærer preg av en sterk bokhøst med kritikerroste utgivelser, sier Trine Stensen, administrerende direktør i Bokhandlerforeningen, i en pressemelding.

Glade i romaner Stensen sier at bokhandlerne har stemt på 100 ulike, nye norske titler. Likevel viser nominasjonslista tydelig hvilken sjanger de er mest glade i. For selv om prisen i utgangspunktet kan gå både til sakprosa-bøker, alle typer skjønnlitterære bøker, samt barne- og ungdomsbøker, gis den nesten alltid til voksenromaner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer