Ingen ulempe å være

Toppmodell og reporter Cathrine Knudsen føler at hun har mye å bevise når hun sammen med eks-modell og programleder Dorthe Skappel ønsker «God kveld, Norge!» i beste sendetid på TV2.

- Jeg var den første som slo ut med armene og spurte: skal man ansette folk bare fordi man er modell eller «eks-kjæreste», nå? Men jeg må bare trekke inn årene og si at dette duger, sier Dorthe om Cathrine. De to blir programmets ansikt utad.

- Da du kom inn, skjønte jeg at du måtte bevise dobbelt så mye fordi du er pen. I hvert fall må du gjøre det raskere enn andre, sier Dorthe til sin ferske kollega.
- Det er tøft for Cathrine å bli profilert så sterkt. Men hun har lært av de tingene hun har gjort feil. Jeg gjør de samme feilene sjøl enda, trøster Dorthe. Cathrine supplerer:

- Jeg føler et veldig press, også fordi jeg skal synes så mye på skjermen.

Slipper lettere

- TV2-sjef Arne A. Jensen uttalte nylig at det ikke er noe mål for kanalen å finne jenter som ikke er pene. Må man være pen for å få jobb i TV2?

- Det er ingen ulempe. Jeg sitter igjen med et inntrykk av at hvis du er både god og pen, slipper du lettere inn enn andre. Alle fascineres av noe som er flott, også TV2-sjefene, sier Dorthe.
- Værdamene gjør en strålende jobb. At de også ser allright ut gjør da ingen ting.

- Er det kanskje heller en belastning å være pen?
- Ja. Presset blir større, hevder Cathrine.

Underholdende

Dorthe fikk nærmest mast seg til tv-jobb for seks år siden. Siden har hun jobbet for TVNorge og nå TV2.

- Det har ikke gått av seg selv. Veien har vært kjempetung, sier hun.

Cathrine tok selv kontakt med TV2 da de søkte etter nye programledere, og ble ansatt som reporter etter intervjuer og prøvefilming.

- Det ble lagt vekt på at jeg var nødt til å bevise noe. Uten utdannelsen hadde jeg ikke fått jobb, sier Cathrine, som også skal ha ansvaret for kulturguiden i «God kveld, Norge!».
- Programmet er flyttet til beste sendetid på lørdager, men utgangspunktet blir det samme: portretter og reportasjer om film, teater, revy og musikk. Et underholdende program for hele familien, annonserer hun.

Kjendisorientert

- Det må nødvendigvis også bli kjen-disorientert. Hvor setter du, som selv er blitt jaktet på av media, grensa mellom journalistikk og grafsing?
- Jeg gjør de sakene jeg vil, og er opptatt av at intervjuobjektet ikke settes i en situasjon hvor vedkommende føler seg ubekvem, svarer Cathrine.

- Det må gå på intervjuobjektets premisser, legger Dorthe til.

- Jeg synes det går en grense mellom det private og det personlige.

Cathrine tripper utålmodig. Hun skal tilbake i studio for å jobbe.

- Jeg gjorde mitt første intervju torsdag - med Arve Opsahl. Han sjarmerte meg i senk.

- Hva snakket dere om?
- Det vil jeg ikke si. Du får se på tv.

PENE DAMER: Både Dorte skappel og Cathrine Knutsen har bakgrunn som modeller.