KORSFARER: Når Sylvi Listhaug driver valgkamp, går det ikke stille for seg. Hvem ønsker at hun skal få fire nye år som statsråd? Altfor mange, ser det ut til. Mye tyder på at statsminister Erna Solberg er en av dem. Foto: NTB Scanpix
KORSFARER: Når Sylvi Listhaug driver valgkamp, går det ikke stille for seg. Hvem ønsker at hun skal få fire nye år som statsråd? Altfor mange, ser det ut til. Mye tyder på at statsminister Erna Solberg er en av dem. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ingen vet hvor haren hopper

Jeg tror jeg stemmer på en regjering som støtter menneskerettighetene.

Meninger

OK, så er det valg igjen, mellom pest og kolera, gamle klisjeer og nye floskler, ingen vet hvor haren hopper, alle vet hvor skoen trykker. Snart skal grisen slaktes og valgflesket fordeles. Det er en kjent sak at politikere lyver, men aldri flommer usannhetene i striere strømmer enn foran et valg. Da pøses det på med løfter alle vet at det er umulig å holde. Tomme tønner romler mest, det ene valgprogrammet har hulere klang enn det andre. Hvem skal jeg gi min beskjedne stemme til i denne dårkisten?

I hovedgata blir man omringet av fotfolk straks man viser seg. Partienes frivillige fortropper. Stem på oss, vi er best, se hva vi har fått til, hør hva vi kan klare, glem ikke oss, kanskje er vi små, men vi kan fort bli tunga på vektskålen, eller fingeren, alt ettersom. Noen av dem er røde, enkelte er blå, noen nesten brune, andre nærmest grå, de sier de er grønne, men alle er de små, meget er forskjellig, men det er utenpå.

De krangler og bråker og hevder at de er uenige. Men på hvilket nivå? Hvor er det blitt av ideologiene? spør garvede veteraner som ennå ikke ligger i kista. Hvor er det blitt av ord som konservativ og radikal, høyre og venstre, blått og rødt, reaksjonær og revolusjonær, bakstrever og progressiv? Markedskreftene er kommet for å bli. De ler hele veien til banken, mens politikerne krangler om formuesskatt, kontantstøtte, landbruksoppgjør og bompenger. Det siste har det for øvrig vært forbausende lite snakk om i det siste.

Menneskeverd i sentrum. På lag med framtida. Vi tror på hele Norge. Fordi fellesskap fungerer. Alle skal med. En enklere hverdag for folk flest. Ta vare på fremtiden. Ta hele Norge i bruk. Hva tror de at de er uenige om? Her er mitt slagord: Ta De-formen tilbake. Det kan ikke bli noen debatt mellom erkefiender som kaller hverandre Jonas og Erna. Vi savner fru Brundtland og herr Willoch. Hva skal vi stemme på? Ingen tvil. Vi stemmer i håp om en regjering uten en korsfarer som klager over disse hersens menneskerettighetene. Som mener at sånne greier ikke må stå i veien for ekte nordmenns ve og vel.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.