- Ingen vet hvor lenge denne okkupasjonen vil vare

Møt mannen bak «Okkupert».

DE STÅR BAK: Erik Skjoldbjærg har vært konseptuell regissør og Karianne Lund hovedkreatør på «Okkupert». Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
DE STÅR BAK: Erik Skjoldbjærg har vært konseptuell regissør og Karianne Lund hovedkreatør på «Okkupert». Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Erik Skjoldbjærg (50) fra Tromsø slo gjennom med «Insomnia», fikk lage Hollywood-film med «Prozac Nation» og har pirket borti ubehagelige sider ved det moderne Norge i «Nokas» og «Pionér».

Nå har han laget tv-serie, og både vært med på manus- og regisiden på «Okkupert», storsatsingen som hadde premiere på TV 2 søndag og skal følge oss i ti uker.

- På «Okkupert» har du vært såkalt konseptuell regissør, hva betyr egentlig det?

- Det betyr at jeg har formet karakterer, billedspråk og univers for serien sammen med fagsjefer og skuespillere. Så har jeg også vært med å tenke ut historien og skrive manus.

- Hvordan har den måten å jobbe på fungert, synes du?

- Det har vært engasjerende og lærerikt. Jeg likte særlig å snakke med eksperter innen forskjellige fagfelt for å forestille seg hvordan en slik okkupasjon kunne skjedd. Og så var det uvant, men givende, å sammarbeide med så mange kreative folk om utformingen av ideen.

- Dere har allerede søkt utviklingsstøtte til en sesong to. Hvor mange sesonger kan det i beste fall bli?

- Hver episode hopper en måned frem i tid slik at en sesong på 10 episoder varer nesten et år.  Vi er jo nygjerrig på hvordan radikale endringer virker på oss over tid. Men ingen av oss vet ennå hvor lenge denne okkupasjonen vil vare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.