Ingen videobløff fra Sony denne gangen

Vil bevise at «Killzone 2»-reklame er ekte greier.

(Dagbladet.no): Da Sony avslørte sitt PlayStation 3-spill «Killzone 2» på spillmessen E3 i Los Angeles i 2005, skjedde det med en video som blåste fletta av de aller fleste.

Ikke overraskende viste det seg senere at videoen ikke var ekte saker - det var ingenting av det vi så som var hentet fra selvet spillet. I stedet hadde noen laget en film slik de forestilte seg at «Killzone 2» ville se ut.

Juksevideoen førte til at den langvarige debatten om vi kan stole på spillvideoer blusset opp.

Så gikk det noen år, og «Killzone 2» ble endelig ferdigutviklet og klart til lansering neste uke. Vi har gitt spillet en velfortjent femmer på terningen, og skrev at spillet «trumfer det aller meste når det kommer til beinhard gatekamp».

Spillet trumfer også det aller meste når det kommer til grafikk, og resultatet er faktisk ikke så langt unna det Sonys skrytevideo fra 2005 fantaserte om at vi kunne forvente oss.

Når Sony ruller igang markedskampanjen før lanseringen den 25. februar, anser de det åpenbart som viktig at forbrukerne tror på dem når de sier at det vi får se i reklamen ikke bare er fri fantasi.

Videoen som er øverst i denne saken er tatt opp inni selve «Killzone 2», og for å bevise det har Sony nå tenkt å la PS3-eiere laste ned en spillbar versjon av reklamen på PS3-tjenesten PlayStation Store i mars.

- Du vil være i stand til å kontrollere kameraet og høre regissørens kommentar på hvordan produksjonen ble ferdigstilt utelukkende ved å bruke spillets teknolog, skriver Sonys markedssjef Scott Steinberg på PlayStation-bloggen.

Steinberg kan fortelle at prosjektet har fått navnet «Killzone i 4-D», og at planene for det hele startet i samarbeid med «Killzone»-utvikler Guerilla i slutten av 2008.