<strong>LITE KONKURRANSE:</strong> Jørn Holme har kun én utfordrer når han på nytt søker jobben som riksantikvar - nemlig en 39 år gammel offiser i den tyrkiske hæren.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LITE KONKURRANSE: Jørn Holme har kun én utfordrer når han på nytt søker jobben som riksantikvar - nemlig en 39 år gammel offiser i den tyrkiske hæren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

«Ingen» vil ha jobben som riksantikvar

Kun to søkere til stillinga, og den ene er en tyrkisk offiser med base i Ankara.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En av Kultur-Norges viktigste stillinger er ledig. Stillinga som riksantikvar, altså sjef for forvaltning av kulturminner og kulturmiljøer i Norge, skal på nytt besettes.

Dagbladet har fått innsyn i søkerlista, som er relativt kjapp lesning. Det er kun to søkere som har meldt sin interesse for lederjobben.

Den ene søkeren er nåværende riksantikvar Jørn Holme, den andre søkeren er Levent Kapici, en 39 år gammel mann som oppgir at han er offiser i den tyrkiske hæren og for tida stasjonert i den tyrkiske hovedstaden Ankara.

To søkere Dermed står kappløpet om jobben som riksantikvar, eller direktør ved Direktoratet for kulturminneforvaltning som stillinga også heter, mellom nåværende riksantikvar Jørn Holme og en tyrkisk offiser.

Direktoratet, med cirka 160 ansatte, har det overordnete og faglige ansvaret for kulturminneforvaltninga i Norge. 

- Vi har fått to søknader, bekrefter Einar Holtane, ekspedisjonssjef i kulturminneavdelingen i departementet.

Holtane sier han ikke forventa så mange flere søkere heller:

- Dette er en åpen utlysning, men er ikke så uvanlig at det er få søkere til en slik stilling ved utlysning etter at den som har stillingen avslutter første åremålsperiode. Regelverket er slik at åpner for å tilsette samme person for en ny åremålsperiode til. Utover det er det vanskelig for meg å kommenter all den tid vi er i behandlingsprosessen, legger han til. 

Tyrkisk søker Den ene av de to søkerne er altså en, for Dagbladet, ukjent tyrkisk soldat. Holtane har ingen oversikt om hvor ofte utlendinger ønsker å bli riksantikvar i Norge, men understreker at man må kunne flytende norsk for å bekle stillinga. 

- Hvor ofte får man utenlandske søkere til en slik stilling?

- Det har jeg ingen statistikk på, sier han. 

Selvsagt skal ingenting tas for gitt, men mye kan tyde på at Jørn Holme dermed fortsetter i stillinga han har hatt siden 2009. Før den tid var Holme sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer