KOMMENTARER

Ingen vil overgi seg i den brutale republikanske borgerkrigen med Trump

Nominasjonskampen er ikke avgjort etter supertirsdag. I stedet kan kampen mellom presidentkandidatene Donald Trump, Ted Cruz og Marco Rubio bli enda mer skitten og ufin.

IKKE VENNER: De republikanske presidentkandidatene Marco Rubio og Donald Trump har trappet opp de ufine angrepene mot hverandre den siste uka. Trolig blir det bare verre etter supertirsdag. Foto: EPA/GARY CORONADO/POOL
IKKE VENNER: De republikanske presidentkandidatene Marco Rubio og Donald Trump har trappet opp de ufine angrepene mot hverandre den siste uka. Trolig blir det bare verre etter supertirsdag. Foto: EPA/GARY CORONADO/POOL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Begge favorittene, republikaneren Donald Trump, og demokraten Hillary Clinton gjorde det som ventet svært bra i de tolv delstatene som i natt holdt nominasjonsvalg. Imidlertid klarte ingen av dem fullstendig å riste av seg utfordrerne under den såkalte supertirsdagen. Dermed vil årets heftige valgkamp fortsette.

På republikansk side er situasjonen usedvanlig amper. Kjendisriking og eiendomsmogul Donald Trump er fortsatt på full fart mot nominasjonen. Det er i stor grad et uttrykk for frustrasjon over status quo i amerikansk politikk. Mange velgere på republikansk side er lut lei tradisjonelle politikere, og vi ha en outsiderkandidat som framstår sterk, og som snakker med store bokstaver og enkle løsninger. Imens kriger senatorene Ted Cruz og Marco Rubio om å bli den eneste reelle utfordreren.

Cruz vant både den svære hjemstaten Texas og nabostaten Oklahoma, og i natt ba igjen Rubio om å trekke seg. Imidlertid er Cruz samtidig en svært omstridt og erkekonservativ outsiderkandidat uten mange politiske venner. Tidligere i valgkampen er han også blitt anklaget for skittent spill, og det er vanskelig å se nøyaktig hvilken vei han skal klare å ta helt til Det hvite hus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer