KOMMENTARER

Ingen vil se vennlig på en lederkandidat som lurte partiet ut i ørkenen for en luftspeiling

Kjell Ingolf Ropstad står foran en formidabel utfordring når han skal samle partiet bak det borgerlige prosjektet.

Felt: Knut Arild Hareide, Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad på KrFs ekstraordinære landsmøte på Gardermoen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Felt: Knut Arild Hareide, Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad på KrFs ekstraordinære landsmøte på Gardermoen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det tok bare minutter fra Knut Arild Hareide ble kastet foran bussen til en av gjerningspersonene var framme med førstehjelpsskrinet. «Vi må tilgi hverandre», sa en gråtkvalt Olaug Bollestad fra talerstolen etter Hareides nederlagstale. Partilederen hadde ikke engang rukket å trå ned fra podiet før sårene skulle slikkes rene av hans egne nestledere – duoen som felte ham.

«Jeg har behov for å be om unnskyldning, og det tror jeg andre har også», hikstet Bollestad. Kanskje mente hun sidemannen, Kjell Ingolf Ropstad, den sannsynlige tronarvingen, som sammen med Høyre sto for abort-komplottet som kan ha sikret ham en plass i Solbergs regjeringskabal.

Mens Hareides politiske liv passerte i revy foran øynene på ham, var seierherrene i full gang med å regissere fortsettelsen.

For alt jeg vet satte Hareide pris på bønnen om tilgivelse. Gjorde han det ikke, forstår han likevel at det må bli en kort rekonvalesens. På vei inn i regjeringsforhandlinger er KrF dypt splittet. Så ille står det til, at enkelte høylytt håper eget parti mislykkes så grundig i forhandlinger at de blir nødt til å se til venstresiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer