Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Ingen vilje til nytenkning hos Ap

Jeg mener vi bør ha nytenkning rundt en gammel finansieringsløsning.

GAMMEL ORDNING: Fremskrittspartiets Ib Thomsen mener lisensfinansiering av tv har utspilt sin rolle - på samme måte som lisenskontrollen som speidet etter tyvittere er en anakronisme. Foto: NTB Scanpix
GAMMEL ORDNING: Fremskrittspartiets Ib Thomsen mener lisensfinansiering av tv har utspilt sin rolle - på samme måte som lisenskontrollen som speidet etter tyvittere er en anakronisme. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Kritikken Ap?s Arild Grande retter mot mine tanker rundt lisensordningen er forutsigbar, og faktisk litt trist. Trist fordi den viser at Arbeiderpartiet mangler evnen til å tenke nytt på medie- og kulturfeltet.

Vi kan sikkert være rykende uenige om innretning, men kan vi ikke i det minste være enige om at lisensen i sin nåværende form ble utformet i en ganske annen mediehverdag? Kan det derfor også tenkes at dette ikke er den ideelle løsningen i dag? Så vidt jeg kan se kommer ikke Grande med en eneste konkret ny tanke eller nytt forslag, og jeg tolker han dit hen at han ønsker at ting skal være som de er.

At man i dag får gratis tilgang til alt NRKs innhold via nett, bør i det minste være ett av ganske mange tankekors rundt dagens ordning. Der gir også Dagbladet på lederplass (6.2) meg langt på vei rett i, selv om de for øvrig har liten sans for mine forslag.

I likhet med Grande har heller ikke Dagbladet noen konkrete tanker rundt hvordan vi eventuelt kan gjøre ting annerledes. Det er likevel interessant at de mener NRK er overfinansiert og at lisensinntektene har løpt fra resten av mediemarkedet. Jeg mener vi bør ha nytenkning rundt en gammel finansieringsløsning. Fordi vi alltid har gjort det sånn, betyr ikke at vi alltid bør gjøre det sånn. Jeg ville hilst velkommen konkrete forslag fra både Grande og Dagbladet.

Det er ved å la meninger brynes mot hverandre at vi kan komme opp med bedre løsninger. Grandes paradoks er at han framstår som en innbitt forsvarer av dagens lisensmodell, samtidig som han vil ha en finansieringsmodell som er «rettferdig og framtidsrettet». Mener Grande dermed at den nåværende modellen er rettferdig og framtidsrettet nok som den er? Jeg mener dagens modell ikke er noen av delene, og kunne ønsket meg litt mer håndfast nytenkning fra Grande.