Ingienører og Norge

Ingeniørene har modernisert og industrialisert Norge. Kan de også finne veien til et mer bærekraftig levesett?

Kanskje er tida er inne for en ny gullalder for ingeniørene? spør Gudleiv Forr. 

MED FREDEN: Den moderne nasjonsformative fasen i ingeniørenes historie fikk sin start med freden i 1945. Her ser vi fra bananlossing, Oslo havn i 1956.  Foto: Dagbladet 
MED FREDEN: Den moderne nasjonsformative fasen i ingeniørenes historie fikk sin start med freden i 1945. Her ser vi fra bananlossing, Oslo havn i 1956.  Foto: Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Første hverdag i det nye år kunne NRK formidle en gladnyhet fra innovasjonsfeltet: Teknologene Astri Jæger Kvassnes og Jill Clausen har tatt patent på en måte å tette rørene etter CO2-fangst i etterlatte oljeinstallasjoner. De to, som ble rammet av oppsigelsene i oljebransjen, vil bruke stein i stedet for sement som plugger. Slik vil de skape gull av gråstein og bygge opp en helt ny bransje. Ingeniørene og andre teknologer er historisk knyttet til modernisering og industrialisering i landet vårt fra midten av 1800-tallet. De bygde jernbaner, veier og havner. De temmet fosser og bygde fabrikker, og drev dem til glede for hele samfunnet. De hadde visjoner og fikk makt over samfunnsutviklingen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer