DEBATT

Debatt:

Ingenting er så sosialt utjevnende som en god skole

Små forskjeller bygger fellesskap og bidrar til at vi har høy tillit til hverandre innad i det norske samfunnet.

FRIHETSREFORM: Gratis barnehage og SFO for dem med dårligst råd er ikke bare en reform som sørger for at flere barn blir inkludert i fellesskapet, det er også en stor frihetsreform for enslige forsørgere som på grunn av omsorg for barn sliter med å komme inn i arbeidslivet eller å ta utdanning, skriver artikkelforfatterne. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
FRIHETSREFORM: Gratis barnehage og SFO for dem med dårligst råd er ikke bare en reform som sørger for at flere barn blir inkludert i fellesskapet, det er også en stor frihetsreform for enslige forsørgere som på grunn av omsorg for barn sliter med å komme inn i arbeidslivet eller å ta utdanning, skriver artikkelforfatterne. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Norge er verdens beste land å bo i og blant landene med laveste ulikhet. Vi ønsker å bevare et samfunn med små forskjeller som gir muligheter for alle. Derfor satser vi på målrettede ordninger for dem som trenger velferdssamfunnet mest.

Det viktigste vi kan gjøre for å motvirke ulikhet er å få flere i jobb, integrere innvandrere bedre og øke kompetansen til befolkningen gjennom utdanning. Ingenting er så sosialt utjevnende som en god skole med kloke, dyktige lærere som gjennom kunnskap setter elevene i stand til å bli myndige borgere som har makt over sitt eget liv.

Små forskjeller bygger fellesskap og bidrar til at vi har høy tillit til hverandre innad i det norske samfunnet. Det tjener vi alle på.

Regjeringens innsats for å motvirke ulikhet og videreføre et samfunn med høy velferd retter seg mot arbeid, utdanning og integrering. Vi vil motvirke utenforskap og legge til rette for et sosialt bærekraftig samfunn der flest mulig kan bidra i fellesskapet.

Selv om Norge er et land med små forskjeller, har vi utfordringer med utenforskap og fattigdom. Regjeringen ønsker spesielt å bekjempe fattigdom og utenforskap blant barn i familier med dårlig råd. Derfor har vi innført målrettede tiltak som gratis kjernetid, redusert foreldrebetaling i barnehagen og økt bostøtte. Vi satser også på flere målrettede ordninger for dem som trenger det mest, blant annet Nasjonal tilskuddsordning mot barnefattigdom som i dag på om lag 312 millioner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer