PRATSOM: Alex Varkatzas er en pratsom fyr, men det er ikke alle ordene som kommer ut munnen hans som er like velvalgte. FOTO: Torgrim Øyre.
PRATSOM: Alex Varkatzas er en pratsom fyr, men det er ikke alle ordene som kommer ut munnen hans som er like velvalgte. FOTO: Torgrim Øyre.Vis mer

Ingenting for historiebøkene

Metalcore-kollektivet Atreyu imponerte ikke på Hove.

||| KONSERT: Gårsdagens Atreyu-konsert går ikke inn i historiebøkene som Hovefestivalens mest minneverdige metaløyeblikk. Det skyldes først og fremst at Orange County-gjengen har en morken katalog å plukke låter fra.

Kvintetten befinner seg i det mykere sjiktet av den omfangsrike metalcore-bastionen fra USA. Men selv om Atreyu presenterer musikken sin med høy presisjon, synkron posering og forbilledlig lydinnpakning, er det langt mellom de musikalske høydepunktene. «Becoming the Bull» er det første og «Doomsday» et av få andre.

Det morsomme initiativet ved å covre Bon Jovis «You Give Love a Bad Name» ender opp i sur koring og et ukledelig kantete arrangement. 

Da hjelper det også bare sånn passe med det vekselvis morsomme og andre ganger plumpe mellomsnakket til den ellers energiske sangeren Alex Varkatzas.