Ingenting gjør oss lykkeligere enn andre mennesker

Uten bil, men med flere møteplasser, vil De Grønne i Søndre Nordstrand gjøre bydelen til et enda bedre sted å bo.

Ønsker samfunnshus: Et velfungerende nærmiljø med steder der folk kan treffes, har mye å si for livskvaliteten vår, skriver Lillian Bredal Eriksen. Foto: Privat.
Ønsker samfunnshus: Et velfungerende nærmiljø med steder der folk kan treffes, har mye å si for livskvaliteten vår, skriver Lillian Bredal Eriksen. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bydel Søndre Nordstrand har få steder hvor folk kan treffes, delta på kulturelle aktiviteter, kurs, eller rett og slett prate. Det er i bydelene vi tilbringer mye av tiden. Et velfungerende nærmiljø med steder der folk kan treffes, har derfor mye å si for livskvaliteten vår. Et samfunnshus er en slik møteplass og noe mange innbyggere ønsker. Bedre gang- og sykkelveier og kollektivtransport bidrar også til at folk treffes og er derfor bra for det sosiale miljøet i bydelen.

Gode og trygge boligstrøk, hvor folk trives og føler seg trygge, avhenger av at folk kjenner hverandre. I dag er det få møteplasser for dem som ikke er medlem av en idrettsklubb eller menighet. Mye bilkjøring gjør at mange ikke blir kjent med folk i nabolaget fordi de ikke treffes. Med bedre tilrettelegging for gange, sykkel eller kollektiv, vil mange klare seg fint uten bilen i hverdagen. Mindre bilkjøring bidrar faktisk til at folk blir bedre kjent!

Ifølge lykkeforskningen er det ingenting som gjør oss lykkeligere enn relasjonen vår til andre mennesker. Gode nabolag hvor folk kjenner hverandre gir både en opplevelse av trygghet og tilhørighet som igjen styrker livskvaliteten. Venner og gode relasjoner betyr mer enn høy inntekt, fin bil og stort hus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.