Ingenting på hjertet

Glatt pop og r&b skreddersydd for amerikansk radio.

J-Lo er bare ei vanlig lita jente fra den fattige og evig forfallende bydelen Bronx. Det synger frøken Lopez om i «Jenny From The Block». Hun føler at det er viktig at vi vet dette. Vel, ikke visste jeg at vanlige jenter fra Bronx drar med seg over sytti assistenter på utenlandsturer, derav tre mennesker som bare har ansvar for føne håret.

«This Is Me... Then» skal liksom presentere en, kremt, ærlig og naken (mer pornonaken, egentlig) Jennifer Lopez. Hun er verdens nest største kvinnelige pop- og filmstjerne, og hun har ingenting på hjertet. Over en masse kjedelige midtempolåter i grenselandet pop og r&b, synger hun om hvor glad hun er i nettopp deg. Eller Ben Affleck - det er ikke like lett å høre forskjell.

Det eneste «This Is Me... Then» avslører, er at amerikansk popmusikk bare har blitt enda mer tanketom og kynisk. For det handler bare om å lage musikk som passer for amerikansk radio. Da selger man mest plater, og penger er jo det eneste disse folka bryr seg om.

Og for å bevise at feminismen virkelig er steindød i Artist-USA, poserer hun i en trist «ta-meg-bakfra»-positur på innercoveret. Kåt blir man ikke.

TANKETOM: Kynisk fra pengemaskinen Jennifer Lopez.