Ingjerd Egeberg og Agnes Kittelsen er Karl Ove Knausgård

Lager teater av «Min kamp».

PÅ SCENEN: Ingjerd Egeberg (t.v.) og Agnes Kittelsen skal denne høsten og neste år turnére med «Min kamp» og være Karl Ove Knausgård. Foto: Jacques Hvistendahl
PÅ SCENEN: Ingjerd Egeberg (t.v.) og Agnes Kittelsen skal denne høsten og neste år turnére med «Min kamp» og være Karl Ove Knausgård. Foto: Jacques Hvistendahl

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Harald Eia og kjæresten Nadina Bouhlou annonserte for tre år siden at de skulle lage teater for Nationaltheatret av Knausgård-mastodonten.

Etter utsettelser, kastet de inn håndkleet et par år senere.

En mulig umulighet

Men da regissør Ole Anders Tandberg fikk spørsmål om å sette opp «Min kamp» på Stockholm Stadsteater i 2015, var han gal nok til å si ja.

- Seks store bøker, en umulig oppgave som ble mulig, sier regissøren.

Etter premieren konkluderte pressen med at dette var «enestående, mangfoldig og bra teater». Onsdag kunne Riksteatret annonsere at stykket skal turnere rundt i Norge med 50 forestillinger, i tillegg at det blir satt opp på Oslo Nye Teater 11. oktober.

- Tekstene til Karl Ove Knausgård er universelle, sier de to kvinnelige «knausgårdene».

Ordrett fra bøkene

- Det er sikkert like mange kvinner som menn som har lest hans bøker. Tekstene, opplevelsene og det han skriver om har like stor relevans for kvinner, sier Agnes Kittelsen og Ingjerd Egeberg.

De er Karl Ove Knausgård.

Eller riktigere, hans stemme slik forfatteren framstår i bøkene. Sammen med to mannlige skuespillere, Christian Rubeck og Øystein Røger, tar de boksuksessene til scenen. De framfører tekstene seg imellom: kaster fortvilelser om erobringer og fortvilt kjærlighet seg imellom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer