Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Ingmars dør var vår dagbok

Liv Ullmann snakker om Ingmar Bergmans ribbede hjem i Fredrik Skavlans nye talkshow.

HOS SKAVLAN: Islands tidligere statsminister Geir Haarde (fra venstre), Liv Ullmann og Lena Endre er blant gjestene i fredagens premiere på Fredrik Skavlans nye svensk-norske talkshow. Programmet ble tatt opp i Stockholm i kveld. Foto: Henning Lillegård.
HOS SKAVLAN: Islands tidligere statsminister Geir Haarde (fra venstre), Liv Ullmann og Lena Endre er blant gjestene i fredagens premiere på Fredrik Skavlans nye svensk-norske talkshow. Programmet ble tatt opp i Stockholm i kveld. Foto: Henning Lillegård. Vis mer

|||STOCKHOLM (Dagbladet): - Jo, det er faktisk en ting de har glemt å ta fra Fårö, sa Ullmann da fredagens tv-premiere ble tatt opp i Stockholm i kveld.

Det er tidligere kjent at hun og datteren Linn Ullmann (43) kjemper en desperat kamp for å hindre at faren Ingmar Bergmans eiendommer havner hos private spekulanter.

- I selve huset er det ikke et møbel, ikke et bilde igjen. Men en ting har de glemt å ta fra huset som Ingmar bygde for meg, seg selv og vår datter, sa Liv Ullmann.

Døra
Den ene tingen er døra til Ingmar Bergmans arbeidsrom. Der brukte de tegne inn små hjerter eller et øye med en liten tåre, alt etter hvordan dagen hadde vært.

- De har latt døra stå, så kanskje jeg drar ut dit og skrur ned den døra, sa Liv Ullmann.

— Døra er min og hans dagbok. Jeg fatter ikke at de har latt den stå. Jeg tror ikke de har sett den!

Gjester
I tillegg til Ullmann, er Alexander Rybak, Lena Endre, Jo Nesbø, Islands tidligere statsminister Geir Haarde og sjakkmestrene Garri Kasparov og Magnus Carlsen gjester i fredagens «Skavlan»-premiere.

- Herregud så nervøs jeg har vært i dag! Det er som om jeg ikke har gjort det før, sa Fredrik Skavlan til publikum før tv-opptaket startet.

Etterpå sa han til Dagbladet at han alltid er nervøs, og at han må være det for at han skal skjerpe seg og programmet skal bli bra.

—Det er herlig å være i gang med sesongen igjen, sa Skavlan.

Svensk-norsk
Med sin svensk-norske samsending kan han nå nærmere tre millioner seere. Han sa nylig til Dagbladet at vi har mange spennnende norske gjester å gi i gave til svenskene, og i premieresendingen er det klar overvekt av gjester fra Norge.

- Det artige er at det ikke er den norske delen av redaksjonen som har ønsket dette. Det er mine svenske medarbeidere som vil ha de norske gjestene, sier Skavlan.

Han synes det har vært vanskelig å sette sammen den første sendinga, men har vært helt bevisst på ikke å gjøre noe poeng ut av at det er sesongpremiere.

- Vi vil at publikum skal føle det som om vi er der hele tiden.

Ari Behn
Da Ari Behn var gjest under premieren på den rene svenske utgaven av «Skavlan», kom han med så kraftige beskyldninger mot statsviter Carl-Erik Grimstad at SVT måtte beklage innslaget.

I fredagens premiere kommer russisk sjakkmester og politiker Garri Kasparov med så sterke beskyldninger mot Russlands politiske ledelse at Skavlan fant å måtte påpeke at de ikke var der for å forsvare seg.

- Jeg har lært at det er spesielle regler for tilsvarsretten i Sverige, så jeg tok ikke noen sjanse på gjentakelse av det som skjedde ved forrige sesongpremiere, sier Skavlan.

Kasparov sammenliknet blant annet Vladimir Putin med en Gudfar som driver et Casino.

- Det er bare en regel i russisk politikk, og det er at Kreml bestemmer reglene etter som det passer for dem, sa Kasparov.

 

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media