Ingrid Bolsø Berdal bekreftet til Hollywood-storfilm

- Det er fantastisk.

Klar for Hollywood: Skuespiller Ingrid Bolsø Berdals agent bekrefter at den norske skuespilleren har fått den kvinnelige hovedrollen i storfilmen «Hercules». Foto: Kristin Svorte
Klar for Hollywood: Skuespiller Ingrid Bolsø Berdals agent bekrefter at den norske skuespilleren har fått den kvinnelige hovedrollen i storfilmen «Hercules». Foto: Kristin SvorteVis mer

(Dagbladet): - Det er helt fantastisk, sier Ingrid Bolsø Berdals agent Anne Lindberg til Dagbladet.

Hun bekrefter at Berdal har fått den kvinnelige hovedrollen i Holywood-filmen «Hercules», der hun skal spille mot Dwayne «The Rock» Johnson, som spiller Hercules.

Det var bransjemagasinet Variety som først omtalte at Berdal hadde fått en rolle i filmen, og de skriver at hun skal spille en kriger som kjemper sammen med Hercules.

- Det er selvfølgelig den største rollen hun har fått noen gang, men hun er veldig cool med det og forbereder seg nå, sier agenten som opplyser at innspillingen for Berdals del begynner i juni.

Filmnettsiden Imdb skriver at handlingen utspiller seg 1400 år tilbake i tid, og handler, som tittelen antyder, om halvguden Hercules fra den romerske mytologien, kjent som Heracles sønn av Zeus i gresk mytologi.

To norske  Fra før er det kjent at Aksel Hennie også skal spille en stor rolle i filmen, som øksesvingeren og villstyringen Tydeus.

Filmen er basert på Radical Studios-tegneserien «Hercules», og skal regisseres av Brett Ratner som blant annet står bak «Rush Hour»-filmene og «X-Men: The Last Stand».

Skuespillerne Ian McShane, Joseph Fiennes og John Hurt skal også være klare for storbudsjettsfilmen.

Ville ha actionpause Berdal spilte en birolle i Tommy Wirkolas kassasuksess «Hansel and Gretel: Witch Hunter», som hadde premiere tidligere i år, og hun har også spilt i flere norske actionfilmer, blant annet i fjorårets «Flukt», og «Fritt Vilt»-filmene.

Hun er også aktuell i «Kill Buljo 2» som kommer på kino mot slutten av året, og musikalfilmen «Mormor & de 8 ungene».   

Da Dagbladet snakket med henne i forbindelse med «Flukt»-premieren i fjor sa hun at hun hadde lyst på en liten pause fra actionfilmer, men med «Hercules» på timeplanen kan det for alvor gå mot et stort gjennombrudd som action-skuespiller for Bolsø Berdal.

Sammen igjen: Ingrid Bolsø Berdal og Aksel Hennie spilte sammen i stykket 
«Svart mjølk» på Det norske teatret i 2005. Nå er de klare for å legge Hollywood for sine føtter i storfilmen «Hercules». 
Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
Sammen igjen: Ingrid Bolsø Berdal og Aksel Hennie spilte sammen i stykket «Svart mjølk» på Det norske teatret i 2005. Nå er de klare for å legge Hollywood for sine føtter i storfilmen «Hercules». Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer