Hele Norges matmor: Ingrid Espelid Hovig fikk aldri egne barn, men er kjent for å «adoptere» folk hun liker ekstra godt. Dette er deres hyllest. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
Hele Norges matmor: Ingrid Espelid Hovig fikk aldri egne barn, men er kjent for å «adoptere» folk hun liker ekstra godt. Dette er deres hyllest. Foto: Tomm W. Christiansen / DagbladetVis mer

50 år siden Ingrid Espelid Hovigs første kokebok

Ingrid Espelid Hovig er kjent for sin matglede og lure smil, men hun har opplevd mange, store sorger i livet

Ingrid Espelid Hovigs mat har inspirert i flere tiår. Her er «sønnenes» hyllest 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«Også har me juksa litt». Ingrid Espelid Hovig er kjent for å lire av seg både utsagnet over og små hyllester til persille, med skøyeraktig blikk og varmt smil.

Hun ledet «Fjernsynskjøkkenet» på NRK i over 30 år, og har forfattet noen av Norges mest leste kokebøker.

I år er det hele 50 år siden hun ga ut sin første kokebok, «Ingrid Espelid ber til bords».

Ingrid Espelid Hovig (92) har de seineste åra ikke stilt til intervju selv. Dagbladet har derfor «juksa litt» og snakket med hennes «adopterte» familie.

- Ingrid har godt humør og har det bra. Hun har fortsatt glimt i øye, følger med og elsker å lese avisa si, sier Lars Røtterud, Hovigs forlegger i Gyldendal Forlag og en av hennes «sønner».

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn