Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ingrid fram i lyset

Etter mange år bakerst på scenen trekker endelig Ingrid Bjørnov (36) fram i rampelyset. Bevæpnet med egne viser, et piano og tre musikere opptrer hun i morgen på Soria Moria i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er liksom min tur til å ta igjen, etter så mange kapellmesterjobber. Jeg har aldri hatt navnet mitt på plakaten før, jeg har alltid vært tilfreds med å være «hun kule som er bak». Men det var de som spurte meg, sier hun avvæpnende.

- De siste to- tre åra har jeg skrevet det jeg vil kalle nidviser, eller viser med humoristisk tekst. Jeg har brukt dem ved forskjellige anledninger, som på «Ettermiddags-TV». Man kan faktisk fortelle historier med musikk til, men historien må komme først.

To roller

Etter mange år med Dollie, musikaler og milliongjeld har Ingrid Bjørnov nå funnet seg to roller:

Kapellmester og programleder.

Begge deler praktiserer hun i NRK.

- Jeg har jobbet et års tid i «Herremagasinet» og «Reiseradioen» sammen med Finn Bjelke, og han har nok tvunget fram et slags fokus på disse visene. Jeg har funnet ut at jeg til de grader tilhører en generasjon - at det er veldig mange der ute som er sånn som jeg. Det er ikke bare jeg som får en fysisk god reaksjon når IKEA-katalogen kommer. Det handler om å gripe dagliglivets små problemer og blåse dem ut av proporsjon.

Ikke musikal

- Er du inspirert av nidvisene som Ole Paus skrev til «Pausposten»?

- Inspirert, ja, men jeg synes vel ikke jeg rekker Ole Paus til knærne engang.

- Er det noen rød tråd i visene?

- Nei, og det skal ikke bli musikal av dette. Hvis du legger alle tekstene ved siden av hverandre, handler det nok om en generasjon kvinner som bare lar seg stoppe av forfengeligheten. Og mye er selvopplevd.

FRAM I LYSET: Ingrid Bjørnov synger egne viser på Soria Moria i Oslo i morgen. - Jeg har ikke booket Scene West i seks måneder, jeg kommer til å gjøre strøjobber, sier hun.