SLUTTER: Ingrid Gjessing Linhave slutter i «Nytt på nytt». Allerede i neste ukes program får vi se hennes erstatter. Foto: Julia Nagelstad / NRK
SLUTTER: Ingrid Gjessing Linhave slutter i «Nytt på nytt». Allerede i neste ukes program får vi se hennes erstatter. Foto: Julia Nagelstad / NRKVis mer

Ingrid Gjessing Linhaves erstatter i «Nytt på nytt» er klar

Men NRK nekter å si hvem det er.

(Dagbladet): Denne ukas «Nytt på nytt»-program blir Ingrid Gjessing Linhaves siste. Tidligere i dag ble det kjent at hun har bestemt seg for å slutte i programmet, etter et og et halvt år som fast paneldeltaker. Avgjørelsen tok hun allerede i november.

- Det er litt vemodig og rart. Jeg har nesten ikke tenkt på annet enn «Nytt på nytt» siden 2013. Det har vært en altoppslukende og fantastisk erfaring. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med Kåre Magnus Bergh og «Big Bang»!! skriver Gjessing Linhave i en epost til Dagbladet.

- Hvem ser du for deg, eller håper du at skal fylle dine sko?

- Jeg ønsker bare å si at jeg gir stafettpinnen videre med godt humør og heier på Jon og Knut og herr eller fru NN.  

- Vemodig Prosjektleder for «Nytt på nytt», Guri Skavlan, forteller at arvtakeren er klar, men ønsker ikke avsløre detaljer før neste uke.  

Hun ønsker heller ikke kommentere om det er en mann eller kvinne som kommer til å få fast plass i «Nytt på nytt»-panelet.

- Nå konsentrerer vi oss kun om kveldens innspilling. Men vi har visst om dette en stund, og det er vemodig at Ingrid har bestemt seg for å slutte. Vi er veldig lei oss for å miste henne, sier Skavlan til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Nytt på nytt»-redaksjonen er imidlertid ikke ukjent med bytter i det faste panelet. Dette er nemlig tredje gangen en av de kvinnelige paneldeltakerne har valgt å gi seg. Tidligere har Anne-Kat. Hærland og Linn Skåber slutta. Alle blondiner.

Utfordring Skavlan innrømmer at det er en utfordring å bytte ut en av de faste midt i sesongen, men viser til at de har klart lignende utfordringer tidligere. For eksempel da Linn Skåber hadde permisjon i 2012 hadde hun fire vikarer den tiden hun var borte fra skjermen.  

- Vi begynner nesten å bli vant til det. Neste fredag sitter den en ny lagleder i panelet, og jeg tror mange kommer til å synes det blir morsomt. Jeg tror folk blir fornøyde, sier prosjektlederen.  

- Blir det en ny blondine?  

- Det kan jeg ikke si, men det ville ikke vært så overraskende. Tvert imot er det ganske overraskende hvis det ikke er det.

DUO: Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave har flere ganger tidligere vært programlederduo. Nå er de klare for ny lørdagssatsning på NRK. Foto: Scanpix
DUO: Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave har flere ganger tidligere vært programlederduo. Nå er de klare for ny lørdagssatsning på NRK. Foto: Scanpix Vis mer