FIRE DAGER FØR:  Ingrid Olava sang «Bridge over troubled water» under den nasjonale minneseremonien etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya i Oslo Spektrum. Fire dager etter på Kronprinsparets tiårs-jubileum i Oslo domkirke klarte ikke artisten å gjennomføre. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
FIRE DAGER FØR: Ingrid Olava sang «Bridge over troubled water» under den nasjonale minneseremonien etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya i Oslo Spektrum. Fire dager etter på Kronprinsparets tiårs-jubileum i Oslo domkirke klarte ikke artisten å gjennomføre. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Ingrid Olava gikk midt i konserten

Trakk seg rett før hun skulle synge for Kronprinsparet.

Hun stod på programmet og var klar til å synge for Kronprinsparet da de feiret sin ti års bryllupsdag i Domkirken sist torsdag.

Men Ingrid Olava kom aldri lenger enn bak scenen.

Rett før Gunnar Stålsett begynte sin preken til Kronprinsparet trakk artisten som skulle sunget låta «December» seg.

- Hun hadde vært med på prøvene og alt var klart for at hun skulle opptre. Vi hadde gledet oss til det som ville vært et flott innslag, men hun aldri frem til mikrofonen, bekrefter domprost Olav Dag Hauge overfor Dagbladet.

Sterkt engasjement Ingrid Olava har engasjert seg sterkt i de mange markeringene for terrorofrene siden 22. juli. Hun har sunget i en rekke begravelser og sang blant annet også i minnemarkeringen i Oslo Spektrum søndag 21. august, bare fire dager før ti års markeringen til Kronprinsparet.

Et stort pressekorps hadde samlet seg utenfor domkirken, hvor hele den norske kongefamilien var blant de celebre gjestene.

Gravide kronprinsesse Victoria og hennes ektemann, prins Daniel var også til stede på feiringen.

Både kongelige, spesielt inviterte og vanlige folk var også blant gjestene under «festgudstjenesten». Deriblant artisten Bertine Zetlitz, prinsesse Rosaria av Bulgaria og redaktør av italienske Vogue, Franca Sozzani.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tett program - Vi har full forståelse for Ingrid Olavas reaksjon. Hun har hatt mye belastning i forbindelse med terroren på Utøya - jeg tror det ble for mye for henne, sier Olav Dag Hauge.

RETT FØR:  Like før Gunnar Stålsett skulle preke trakk Ingrid Olava seg fra konserten. Foto: Scanpix
RETT FØR: Like før Gunnar Stålsett skulle preke trakk Ingrid Olava seg fra konserten. Foto: Scanpix Vis mer

Selv svarer Ingrid Olava via plateselskapet Universal følgende om konsertavbruddet:

- Det er åpenbart at Ingrid har bidratt, deltatt og vist sitt engasjement som kunstner i den siste tiden. Akkurat nå har hun et meget tett program og har ikke kommentar utover at hun er svært opptatt, skriver kontaktperson Silje Hope i en sms til Dagbladet. 

Statsminister Jens Stoltenberg, utenriksminister Jonas Gahr Støre og nærings- og handelsminister Trond Giske var også tilstede. Det samme var Høyre-leder Erna Solberg.

- Da Ingrid Olava gikk ut skjønte vi at opptredenen ikke ble noe av. Selv om vi gjerne skulle hatt henne med, gikk det helt fint for oss. Vi håper selvfølgelig at Ingrid Olava har det bra, sier Hauge.

Flere kjente artister opptrådte under festgudstjenesten. Artisten Solveig Slettahjell sang «Tårnhøye bølger går». Susanne Sundfør framførte «Ingen vinner fram til den evige ro». Gudstjenesten ble avsluttet med «Gamal bruremarsj» framført av Jan Garbarek på saksofon, og Kåre Nordstoga på orgel.

I KIRKEN:  Kongefamilien inne i Oslo Domkirke. Foto: Lise Åserud/Scanpix
I KIRKEN: Kongefamilien inne i Oslo Domkirke. Foto: Lise Åserud/Scanpix Vis mer