Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ingrid Olava vant Bylarm-stipendet

Får 800 000 kroner til å satse i utlandet.

FÅR PENGESTØTTE: Ingrid Olava har gitt ut to soloalbum, og ønsker å satse utenlands. Nå har hun vunnet årets Bylarm-stipend. FOTO: SIV JOHANNE SEGLEM

Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
FÅR PENGESTØTTE: Ingrid Olava har gitt ut to soloalbum, og ønsker å satse utenlands. Nå har hun vunnet årets Bylarm-stipend. FOTO: SIV JOHANNE SEGLEM Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Ingrid Olava er vinneren av årets Bylarm-stipend på 800 000 kroner.

Olava fikk prisen av a-has Magne Furuholmen under utdelingen på hotell Folk i Oslo lørdag ettermiddag. Juryens valg av Olava var enstemmig.

- Prisen går til en solid liveartist som viser en uforutsigbarhet og galskap i opptredene sine. Artisten har utviklet et personlig uttrykk, heter det i begrunnelsen.


Donkeyboy favoritterIngrid Olava slo dermed navn som Donkeyboy, Jaga Jazzist, The Cumshots, Katzenjammer, Casiokids og Serena Maneesh.

- Dette var veldig uventa. Jeg mottar disse prispengene med enorm takk og tro på framtida Både for meg selv og for at jeg får se enda mer av det grønne og co2-rensende Statoil i framtida, sa Olava.

Årets vinner er kanskje noe overraskende, med tanke på hvem enkelte eksperter hadde tippet på forhånd, og hvem Dagblad-leserne ønsket seg.

At Olava er en av Norges fremste unge artister er det likevel liten tvil om. Andreplata «The Guest» fikk også god kritikk av Dagbladets anmelder.

- Låtskrivingen er mer variert - poplåtene er mer pop, de mer kunstferdige og ambisiøse utblåsningene er enda mer kunstferdige og ambisiøse. Slikt blir det mer spenning og dybde av, selv om låtideene i blant kan virke noe skjøre i konstruksjonen, og gjennomføringen enkelte steder er i overkant anstrengte, skrev Bakke.

Da nominasjonene ble offentliggjort, spurte Dagbladet.no om hvilket band som burde vinne. Flest svarte Donkeyboy (28 prosent) med Jaga Jazzist (27 prosent like bak).

Et kriterium har vært at pengene skal gå til en artist eller et band man mener kan få et internasjonalt gjennombrudd.

OmstridtPressesjef Behnam Farazollahi i Bylarm mener pengene har kommet tidligere vinnere til gode.

— Ida Marias utenlandssatsning hadde vært helt umulig uten StatoilHydro-stipendet hun fikk i 2008, og Mathias Eick har hatt stor suksess med sine utenlandsturnéer etter at han vant i fjor, sier Farazollahi.

Stipendet er også omstridt. I år har fire band sagt nei, deriblant Spellemann-nominerte Kråkesølv. StatoilHydros engasjement i oljesandprosjekter og leteboring i Lofoten blir trukket fram som argumenter mot å være en del av selskapets profileringsstrategi.

— Det er fint at artister sier fra hvis det er noe de ikke ønsker å være med på. Vi respekterer de holdningene, men vi mener vi har et stipend som vi har full tro på, sier Farazollahi.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!