Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Ingrid vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt

Dwayne Johnson alias «The Rock» om norske Ingrid Bolsø Berdal.

SKRYTER AV INGRID: Den norske skuespilleren Ingrid Bolsø Berdal, den amerikanske skuespilleren Dwayne «The Rock» Johnson og den russiske modellen Irina Shayk spilte side om side i filmen «Hercules: The Thracian Wars». Foto: NTB Scanpix
SKRYTER AV INGRID: Den norske skuespilleren Ingrid Bolsø Berdal, den amerikanske skuespilleren Dwayne «The Rock» Johnson og den russiske modellen Irina Shayk spilte side om side i filmen «Hercules: The Thracian Wars». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dwayne Johnson (43), tidligere kjent som «The Rock», samarbeidet med trekløveret Ingrid Bolsø Berdal (35), Aksel Hennie (39) og Tobias Santelmann (34) på fjorårets «Hercules». Når NTB treffer ham i London, gjør han det klart at han på ingen måte har glemt sine norske kolleger.

- Ingrid vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt, hevder han.

- Hun er vakker og utrolig talentfull. Og hun viste seg som mer disiplinert enn noen av de andre skuespillerne vi hadde med i den filmen, enda ensemblet rommet størrelser som John Hurt. Hun var utrolig fokusert - jeg digger henne, fortsetter røslige Johnson, som begynte showbiz-karrieren sin i fribryterringen.

Beholdt kontakten Han benytter også anledningen til å rose Hollywood-fremadstormende Hennie.

- Jeg har beholdt kontakten med Aksel. Han er fenomenal. Jeg ble bare enda større fan av å jobbe med ham, sier Johnson, angivelig særlig imponert over det faktum at Hennie ikke ytret en eneste replikk i løpet av den action-mettede historien.

- Sånt er vanskelig. Folk tror det er lett - «Å, han sa jo ingenting!» - men prestasjonen ligger i ansiktsuttrykkene og bak øynene. Fyren er dynamitt - jeg elsker Aksel.

Jordskjelv truer I sommer følger Johnson opp med Brad Peytons minst like action-mettede «San Andreas» (norgespremiere fredag). Her spiller han en barsk og handlekraftig brannhelikopterpilot som må ta affære når alle jordskjelvs mor truer California, inkludert den allerede hardt prøvede vesle familien hans.

- Appellen for meg lå i autentisiteten - dette er så ekte som ting blir på film, mener Johnson.

- Selv om vår venn redningsarbeideren er fabelaktig og heroisk - slik disse gutta pleier å være - har han sine problemer likevel. Han er i ferd med å gjennomgå en skilsmisse, noe jeg vet litt om selv. Han strir med forholdet til datteren sin, hvilket jeg òg vet litt om. Jeg føler det er denne delen av manuset og skikkelsen som «forankrer» oss og gjør det mulig å relatere til ham.

Sponset Nepal-ofre - Gjør vårens katastrofe i Nepal timingen god eller dårlig for prosjektet?

- Det er et flott spørsmål. Jeg tror vi skal nøye oss med å kalle det timing. Jeg mener, vi sameksisterer med naturen og må jo leve livene våre. Da hendelsene der nede inntraff, ble jeg sønderknust, og vi satte alt sammen på vent. Vi hadde akkurat iverksatt lanseringskampanjen vår, men fjernet oss fullstendig fra TV og sosiale medier. Dessuten sendte vi en anselig slump dollar til ofrene, bedyrer «The Rock».

- Først idet vi følte tida var passende igjen, gjorde vi som innbyggerne i Nepal og alle andre som rammes av denne typen tragedier: beveget oss videre i tilværelsen. Da gjorde vi vårt beste for å ferdigstille en film som var stor, underholdende, episk og uforglemmelig - og en som dermed kunne bidra til å skape debatt om forberedningstiltak og kunnskap.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!