Ingunn Solheim om parodi: - Det treffer veldig bra, på sånne sårbare punkter

NRKs Underholdningsavdelingen får igjen skryt for parodi.

(Dagbladet): Humorgjengen i «Underholdningsavdelingen» på NRK har hatt stor suksess med sin parodi på talkshowet til Fredrik Skavlan.

Med Christian Mikkelsen som programleder har skuespillerne parodiert «Skavlan»-programmet og oppskriften de mener at hver episode følger.

Klippet har blitt heftig delt i sosiale medier, spesielt i Sverige, og Fredrik Skavlan uttalte selv i sitt fredagsprogram at han følte seg truffet av sketsjen.

Parodi på «Debatten» Denne lørdagen var det programleder Ingunn Solheim og NRK-programmet «Debatten» som fikk gjennomgå i «Underholdningsavdelingen».

- Eg ser skremt inn i kamera og stillar et provoserande og viktig spørsmål, innleder skuespiller Ine Jansen som portretterer «Debatten»-programlederen.

STOLT: Programleder i Debatten, Ingunn Solheim, er stolt over at hennes program har blitt parodiert. Foto: Tom A. Kolstad
STOLT: Programleder i Debatten, Ingunn Solheim, er stolt over at hennes program har blitt parodiert. Foto: Tom A. Kolstad Vis mer

Etter samme oppskrift som forrige sketsj, snakker skuespillerne seg gjennom «programoppskriften», og forteller hvordan standarddeltakerne oppfører seg. Janssen guider gjestene gjennom «Debatten»-formelen, på nynorsk, før hun slutter av med:

- Eg stirrer med store auge i kamera slik at folk lurar på om eg er gal, eller berre veldig, veldig smart.

- Stolt over å bli parodiert Folk på twitter hyller sketsjen, og programleder Ingunn Solheim mener selv parodien er kjempegod.

- Det er kjempegøy. På vegne av redaksjonen er jeg veldig stolt av at vi blir parodiert, sier Solheim til Dagbladet.

NRK-profilen mener at Ine Jansen tar henne på kornet på flere måter.


- Det treffer veldig bra, på sånne sårbare punkter, og det er vel bekreftelse på en god parodi. Det kan godt hende at jeg innimellom stirrer i kamera, og det var gøy at hun sa at jeg stirrer i kamera fordi jeg enten er gal eller smart. Faktene har hun også klart å plukke opp, og debattantene var gjenkjennelige, sier Solheim, men legger til:

- Det var veldig mye bra, men om jeg skal pirke på noe, så kan dialekten perfeksjoneres, det var litt for mye Det Norske Teatret-nynorsk.

- Men var det udelt positiv å bli parodiert?

- Ja, man må tåle å bli tulla med. Jeg har blitt parodiert tidligere også. Men dette er den beste parodien jeg har sett, sier hun og forteller at hun også har fått positive tilbakemeldinger fra folk som kjenner henne.


- Jeg fikk se et bilde før helga, og det var skremmende likt meg på et vis. Mamma så også bildet på Instagram og synes det var så likt meg at hun måtte se på programmet, sier programlederen til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram