VENTET TO ÅR: Ingunn Yssen ventet to år med å lansere sin bok om striden med Gerd-Liv Valla. Her fra pressekonferansen 9. mars. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
VENTET TO ÅR: Ingunn Yssen ventet to år med å lansere sin bok om striden med Gerd-Liv Valla. Her fra pressekonferansen 9. mars. Foto: JACQUES HVISTENDAHLVis mer

Ingunn Yssens historie ble ukas bestselger

Rett til topps på boklista.

(Dagbladet.no): Ingunn Yssen fikk formidabel mediedekning da hun slapp boka «Vi kan alle bli den lille» 9. mars i år. Dette var nøyaktig to år etter at Gerd-Liv Valla gikk av som LO-leder, etter at Yssen hadde anklaget henne for mobbing. I boka forteller Yssen om sin opplevelse av konflikten.

Boka skal ifølge henne være «en historie om hvordan du kan reise deg, forlate din plageånd og få tilbake kontrollen over ditt liv».

Den historien er det mange som vil lese. Samme uke om den ble sluppet i butikkene, føk den rett til topps på bestselgerlista for generell litteratur.

Oppgjør
I boka tar Yssen et oppgjør med både Trond Giske, Jens Stoltenberg, VGs nyhetsredaktør, Fritt Ord-lederen, og flere LO-kolleger. Hun mener LO fortsatt har til gode å ta et oppgjør med mobbekulturen i organisasjonen.

- Ved ikke å ta et oppgjør har LO tatt et valg. De har ikke troverdighet i kampen mot mobbing, sa Yssen på pressekonferansen 9. mars.

Hun kritiserte LO for ikke å ha offentliggjort Fougner-utvalgets rapport om saken. Men det var godt å få skrevet boka, fortalte Yssen på pressekonferansen.

- Å skrive boka var en renselse, altoppslukende, men jeg fikk endelig saken ut av systemet, sa hun.

Valla også bestselger
I slutten av 2007 ga også Gerd-Liv Valla ut en bok om Yssen-saken. Også den ble en bestselger, og føk rett til topps på boklista første uka i salg.

- Dette er en bok om en sak som ikke bare rystet meg, men landet, sa Ingunn Yssen på pressekonferansen.

At en ny bok om saken går til topps på bestselgerlista - to år etter, tyder på at hun har rett.