Ingvar Ambjørnsen legger ut på Elling-turné med helt nye tekster som ikke kommer i bok

- Dette er noe han gjør for å gjøre noe annet enn å skrive romaner.

TURNE: På nyåret kan du oppleve Ingvar Ambjørnsen på scenen flere steder i Norge. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TURNE: På nyåret kan du oppleve Ingvar Ambjørnsen på scenen flere steder i Norge. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): I månedsskiftet januar-februar neste år vil forfatter Ingvar Ambjørnsen legge ut på en turné med framføring av helt nye Elling-tekster.

Elling-figuren var sentral i fire romaner av Ambjørnsen som kom på 90-tallet, og ble filmatisert med Per Christian Ellefsen i hovedrollen.

Nå vekkes han til live på scenen, og Vulkan Arena i Oslo er allerede booket den 28. januar og 3. februar.

Blir ikke gitt ut Tekstene som skal framføres er nyskrevne og ikke tilgjengelig på andre måter.

- Det er 16 år siden Elling ifølge forfatteren takket for seg. «Nå er jeg ferdig med Elling», sa han. Men for en stund tilbake dukket han opp igjen - som blogger, sier Ingvar Ambjørnsens kontaktperson Dag Hotvedt.

- Bloggingen er et prosjekt Ingvar driver med for å gjøre noe annet enn å skrive romaner. Disse tekstene skal ikke gis ut i bokform, sier han.

Vil snakke med publikum I fjor gjorde Ingvar Ambjørnsen enkelte opptredener med nye Elling-tekster i Stavern, Sandefjord og Tønsberg, men neste års turné blir første gang han gjør noe slikt utenfor hjemfylket Vestfold.

- Vi jobber med å få booket ham inn flere steder enn Oslo, i tiden rundt de to forestillingene på Vulkan. Dette er noe Ambjørnsen gjør i et litt tilbakelent format. Han ønsker å ha litt interaksjon med publikum og snakke med dem om deres forhold til Elling, sier Hotvedt.

Ingvar Ambjørnsens siste roman, «Natten drømmer om dagen», kom i 2012. Han er kjent for sine mange romaner, ungdomsbøker og artikler og har mottatt såvel Brageprisen som Rivertonprisen, Riksmålsprisen og Bokhandlerprisen.

I podkasten Bokpod snakket han i sommer om hvordan han setter stor pris på møter med publikum - noe han tidligere i karrieren skydde unna.