Ingvar Ambjørnsen ville slutte som romanforfatter

Skrev bok om det istedet.

SA OPP: Ingvar Ambjørnsens nye bok handler om et døgn i 2010, da han bestemte seg for å si opp som romanforfatter .  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SA OPP: Ingvar Ambjørnsens nye bok handler om et døgn i 2010, da han bestemte seg for å si opp som romanforfatter . Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) - Jeg har holdt på i så mange år, så det handler vel om en slags lengsel etter å finne på noe nytt, sier Ingvar Ambjørnsen til Dagbladet om sin nye bok, «Farvel til romanen. 24 timer i grenseland».

Den lille boka, som forfatter og forlag ressonerer seg fram til å kalle et litterært essay, ble overraskelses-lansert i dag, etter å ha vært en hemmeligstemplet tittel på høstlista til Flamme forlag.

Boka åpner med at Ingvar Ambjørnsen bestemmer seg for å slutte som romanforfatter.

«Nå rakner alt i et sort glimt. Jeg klarer ikke å tro på en eneste linje. Det hele er meg fullstendig fremmed. Og knekkende likegyldig. I løpet av de siste ti månedene har jeg gått å seks slike smeller. Men først nå tenker jeg tanken: Det er slutt. Over. Nå må jeg forlate romanen», skriver han på første side.

Kan ikke slutte å skrive Fansen kan ta det med ro. Avsnittet er datert «Natt til 17. juni 2010», og som kjent har han utgitt to romaner siden den gang — den siste i mai i år. Det er ikke første gang han har tatt avgjørelsen om å si opp som romanforfatter, og det blir neppe den siste heller, tror han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer