Ingvild (16) gjorde det i år igjen

Leser sitt dikt om Facebook-generasjonen i Oslo i kveld!

LANG VEI: Fra Hardangervidda til sosiale medier: Ingvild Utvik er Kulturnattpoeten 2013. Slik hun også ble det i 2012. Foto: PRIVAT
LANG VEI: Fra Hardangervidda til sosiale medier: Ingvild Utvik er Kulturnattpoeten 2013. Slik hun også ble det i 2012. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ingvild Utvik (16) er kåret til Kulturnattpoeten i år igjen. Hun krones med tittelen for diktet «fyrstikkbarn», som hun vil lese på scenen i Oslo bokfestivals hovedtelt i Spikersuppa kl. 22.30 i kveld.

- Du gjorde det igjen, du! Ble du overrasket selv?

- Om jeg ble! De andre bidragene var enormt sterke. Jeg var fornøyd med dette diktet, men ikke fornøyd, sier Ingvild.

- Juryen likte det i hvert fall veldig godt. Jeg synes det er sterkt — originalt, visuelt, i stor bevegelse. Leser det som et vitnesbyrd over vår, eller din, generasjon. Hva vil du si selv?

- Det er omtrent det jeg tenkte òg. Når diktet er skrevet i vi-form heller enn jeg-form, viser det til en slags samlet opplevelse og blir vel også et slags vitnesbyrd, eller mitt forsøk på et. Jeg prøver å vise fram et slags tenkemåte i min generasjon, hvor målet ikke lenger er suksess i vanlig forstand, men heller å beholde seg selv.

Frykt for å glemmeLikevel mener hun det er overføringsverdi til andre generasjoner:

- Det er vel noe de fleste generasjoner med tenåringer har hatt mot sine foreldre, så kanskje det heller er en historie om tenåringsmentaliteten. Om hvordan vi ser generasjonene over oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer