Ingvild debuterer blant de store – og gleder regnskapsføreren

Novellesamlingen til debutant Ingvild Rishøi (28) blir hovedbok i Bokklubben Nye Bøker. Hun er i selskap med Anne B. Ragde og Anne Holt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forfatteren selv gleder seg til å si det til regnskapsføreren sin.

– Jeg satt på toget da redaktøren min ringte med beskjeden, og trodde ikke det var sant. Jeg måtte be henne si det flere ganger, forteller voksenbokdebutant Ingvild Rishøi. I begynnelsen av juli fikk hun beskjed om at novellesamlingen hennes «La stå» skulle bli hovedbok i Bokklubben Nye Bøker. Tidligere i år debuterte hun med barneboka «Unbrakomonsteret» sammen med illustratør Inga Sætre.

Gir frihet

Det er svært sjeldent at en debutant blir plukket ut som Bokklubbforfatter, og det er også uvanlig at en novellesamling blir hovedbok.

I tillegg til Rishøi er romanene til Henrik Langeland, Unni Lindell, Anne Holt, Roy Jacobsen og Ketil Bjørnstad hovedbøker i høst. Av oversatt litteratur finnes Stieg Larsson, Liza Marklund og den mer ukjente Markus Zusak på Bokklubbens høstliste.

– Ifølge Bokklubben betyr det å bli hovedbok et automatisk salg på 20 000 bøker. Hva betyr dette for deg økonomisk?

– Det første jeg tenkte var at «Nå blir jeg rik!». Jeg blir i alle fall rikere enn jeg var før. Dette gir meg mye mer frihet til å skrive, sier Rishøi, som til vanlig jobber i barnehage og på en gravlund. Da hun i fjor viste regnskapet sitt til regnskapsføreren sin, sa han ironisk «Oi, her var det mange store tall».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer