Inn for gravid Heidi

Heidi Gjermundsen må trekke seg fra hovedrollen i «Frendelaus» på Det Norske Teatret, fordi hun venter barn med kjæresten Nicolai Cleve Broch.

Jannicke Abrahamsen tar over.

- Det blir jo vanskelig å spille en fattig guttunge med en stadig voksende mage, ler Heidi.

Februarbarn

Nicolai (27) og Heidi (28) har vært kjærester i flere år, og i februar venter de sitt første barn. Begge er tilknyttet Det Norske Teatret, hvor Nicolai for tida spiller Konstantin i Anton Tjekhovs «Måken» mot blant andre Samuel Fröler og Hildegunn Riise. Dessuten har han hovedrollen i «Buddy», som fikk en pangstart på kino sist helg, da den ble sett av over 33000 mennesker.

- Det er bare utrolig kult at vi skal ha barn, helt superknall! Vi gleder oss fælt, sier Nicolai.

Han ble kåret til årets teatertalent av Dagbladet i fjor, mens Heidi ble kåret til det samme i 2000.

Stor mulighet

«Frendelaus» er en ny, norsk musikal basert på en roman av franske Hector Malot (1830- 1907).

Musikken er komponert av Gisle Kverndokk, mens Øystein Wiik står for librettoen. De laget også musikalen «Sofies verden», som hadde norgespremiere i 1999. Musikalen handler om den vesle gutten Remi, som blir solgt til gjøgleren Vitalis fordi pleiefaren ikke lenger vil fø ham.

- Egentlig skulle jeg spille apekatten Janko, Remis følgesvenn, men jeg var samtidig understudy til rollen som Remi, forteller Jannicke (25). Nå er hun i full gang med prøvene foran premieren på hovedscenen 4. oktober.

- Jannicke får en kjempemulighet til å vise hva hun kan, og hun har med seg et flott ensemble, så dette kommer nok til å gå fint, sier Heidi.

Jannicke har sin bakgrunn fra Statens balletthøgskole, og har siden blant annet spilt i «Cats» i København.

Lite privatliv

Heidi har spilt blant annet Ronja Røverdatter og Josefine i «Bør Børson» på Det Norske Teatret, men sitt store gjennombrudd fikk hun med rollen som Eliza Doolittle på Oslo Nye Teater i vår. Nå skal hun ta det med ro fram mot fødselen.

- Nå skal jeg bare kose meg. I oktober skal jeg gjøre noen konserter på Josefine Viseklubb, og så skal jeg være med på Lunsj & Lyrikk og Ønskediktet her på teatret, forteller hun.

Mens Jannicke går en mer hektisk tilværelse i møte.

- Det blir ikke mye privatliv på meg framover, nei! Men dette er kjempegøy, det jeg gruer meg mest til, er at Heidi skal sitte i salen under premieren!

VORDENDE FORELDRE: I februar blir Heidi Gjermundsen og Nicolai Cleve Broch foreldre for første gang.
REMI OG REMI: Gravide Heidi Gjermundsen (t.v.) overlater rollen som Remi i «Frendelaus» til Jannicke Abrahamsen. Dermed må kostymene tilpasses på systua. <!--/BTEK0--><!--BTEK1-->