Inn i skapet

R. Kelly byr på hele sitt leksikalske soul-repertoar.

CD: Forhåndshypen til denne plata har fortalt om den såkalte «Trapped in the Closet»; en fortelling i rythm\'n\'blues-format med tilhørende dvd-film som bonus på et begrenset opplag av den nye cd-en.De første fem delene av denne historien er en slags såpeoperaballade om utroskap, hver del avsluttet med en cliffhanger som bringer storyen inn i en ny retning. R. Kelly spiller hovedrollen og har regien på denne soul noir-fortellingen - som vel og merke ikke slutter her. Del 6- 10 blir bebudet som «coming soon».

På soverommet

Det du får her, er en 20 minutters sang om hva som skjer etter at jeg-personen finner seg sjøl i et fremmed soverom en tidlig morgen - med en flott dame på badet og ektemannen hennes i ferd med å ta seg inn entrédøra. Inn i skapet med R. Kelly - og dermed starter dramatikken.Dette er R. Kellys tiende plate. Utgivelsene har vekslet fra det monotont og endeløst uinteressante til nyskapende soul, fra melodiøse hitlåter til vuggende elskovskomp. Men som et kreativt ekko av Marvin Gaye og Stevie Wonder jobber R. Kelly på sitt beste i soulmusikkens mest rotfaste tradisjoner.

Erotisk

På denne plata byr han på et swimmingpool-party av sommerlig, myk og melodiøs musikk - med sterke erotiske over- og undertoner. The Game, Snoop Dogg, Elephant Man, Nivea, Baby og Twista and Do Or Die bidrar til selskapet. «Happy summertime, nigga\'s,» lyder R. Kellys hilsen til brødre og søstre - før han byr på et fargerikt koldtbord og en avansert cocktailmiks av låter og sjangrer. Fra myke romanser til danseglade rytmeorgier, fra forførende sensualitet (f.eks. i kjøkkenet) til reggae-eksesser; dette er en maktdemonstrasjon av en plate - som skapt for svale julinetter.