Inn i varmen

Samme dag som Jeanette Vik ble forvist fra TV2-showet «Idol», fikk hun henvendelser fra pop-produsenter og låtskrivere som vil arbeide med det unge sangtalentet.

For to dager siden så alt svart ut. Jeanette tok til tårene da hun måtte forlate «Idol» fordi hun ennå ikke hadde fylt 16 år, som er aldersgrensa for å delta i programmet.

TV 2 tar selvkritikk

Jeanette er blitt beskyldt for å være en løgner, men både TV 2 og Jeanette står fast på at aldersrotet skyldes en misforståelse om tolkningen av regelverket. Selv TV2 har tatt selvkritikk for å ha vært uklare om regelverket, og etter det Dagbladet kjenner til har kanalen invitert Jeanette til å delta i «Idol» til høsten om hun ønsker det.

I går kveld sang de gjenværende finalistene i tv-studio i Oslo, mens Jeanette satt hjemme på Jessheim og så showet på fjernsyn. Hun var invitert til Oslo, men orket ikke reise.

Men - i går fikk hun henvendelser fra flere musikkprodusenter og plateselskap som vil ha henne i stallen sin.

- Har potensial

En av dem som vil samarbeide med Jeanette er låtskriver Tom-Steinar Hanssen i produksjonsselskapet New Clear Sound.

Han har løftet fram artister som Jan Werner Danielsen og Haldor Lægreid. I tillegg samarbeider han med andre produsenter, blant annet Waterfall.

- Om ikke vi gjør noe med Jeanette, er jeg sikker på at noen andre vil gjøre det, sier Hanssen til Dagbladet.

- Jeanette har potensial til å uttrykke sin egen personlighet og leverer en stemme fra sjela. Hun er ingen kopi av Celine Dion, sier Hanssen.

Han planlegger å la henne få synge noen poplåter og gi dem ut på singel. Men da må han handle raskt. Dagbladet vet at Jeanette allerede har signert en intensjonsavtale med den norske avdelingen til et av verdens største plateselskap. Hun er også kontaktet av flere andre interessenter og skal snakke med dem i nær framtid.

Ut med favoritt

En av de største talentene i «Idol» røk ut av konkurransen i går.

Bergenske Guro Dugstad var sjokkert over å bli stemt ut av tv-seerne etter framføringen av gruppa Seigmens «Slaver av solen».

- Ja, jeg er litt sjokkert. Jeg trodde jeg hadde valgt en sang med et særpreg som ville slå an. Men det ble visst litt for spesielt, sa hun til programlederne etter avstemningen.

NY SJANSE: Jeanette Vik ble forvist fra TV2-programmet «Idol» fordi hun var for ung, men har fått kontakt med flere produsenter som kan tenke seg å satse på henne.