JERNIA: Vi trodde de hadde en bedriftskultur preget av stillferdig fuge, men nei da.
JERNIA: Vi trodde de hadde en bedriftskultur preget av stillferdig fuge, men nei da.Vis mer

Innblikk bak jerniateppet

Jernia viser at de både har hammer, sigd og skiftenøkkel i sin underlige verktøykasse.

Meninger

OBS: Satire. Denne saken inneholder ingen tegninger av dyr, altså ingen hundegutter fra Oslo vest eller Telemark fra det digitale Nasjonale Sosialemedier (NS), men du må helst bruke vernebriller under lesingen.

Forrige lørdag avslørte Dagbladet hvordan Jernias toppsjef Audun Holt presset butikksjef Ørjan Stendal til å signere sin egen oppsigelse. Og, utad har Jernia-ledelsen beklaget oppførselen til den avgåtte Jernia-direktøren, men i et internt brev anklager de avgått butikksjef Stendal for å berike seg på lydopptaket og gjøre størst mulig skade for kollegene.

Som kjent er det tidenes handyman, Stein Erik Hagen, og hans familie som eier Jernia gjennom selskapet Centurie As. Hagen er selv vara i styret, mens datteren Camilla Sørli Hagen, kanskje kalt Spisstanga blant venner, er styreleder (satire). Her gjelder det å smi, mens vaffeljernet er varmt.

Jernia viser altså at de både har hammer, sigd og skiftenøkler i sin underlige verktøykasse, redskaper de evner å bruke, og misbruke, for å skape stor vantrivsel på arbeidsplassen, en skulle jaggu meg tro at de har tatt seg en liten dorpinne hele hurven.

Fordi, du kan vel ikke i det ene øyeblikket brødfilleriste en toppsjef for deretter å snøfrese mot varsleren? Slikt hører bare hjemme i stater som er tette i pappen, bedrifter som gummiklubber ned sine egne.

Vi trodde i vår naivitet at Jernia hadde en bedriftskultur preget av stillferdig fuge, yndige baufiler og nydelige gjærsager, men nei da. Her er det brekkjern, stikksager og tøffe kantklippere. Her er det knipetangsmanøver i stort monn, her er det om å gjøre å treffe spikeren på siden av hodet (dårlig ordspillsatire).

På Jernias hjemmeside står det blant annet følgende: «I et hjem der døra står på gløtt når det er duket for opplevelser.». Den linja burde omskrives til «I et hjem der døra står på gløtt når det er duket for oppsigelser».

PS. Ingen gullpenner ble skadet under skrivingen av denne elektronisk mus og kakerlakk jager-teksten.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.