Debatt: Dyrevelferd

Innekatter – på tide med et forbud

Å bringe dyr inn i miljøer som ikke er tilpasset dem, er noe vi ikke har rett til å gjøre. Ikke la det få fortsette inn i framtida.

UFRI: Det er en kjensgjerning og et tankekors, at vi behandler tungt kriminelle innsatte bedre enn vi behandler «innekattene» i samfunnet vårt, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
UFRI: Det er en kjensgjerning og et tankekors, at vi behandler tungt kriminelle innsatte bedre enn vi behandler «innekattene» i samfunnet vårt, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer
Meninger

Å få trå med myke poter på grønt gress, kjenne sola varme i nakkepelsen, regnet som finner veien over snute og værhår … Alt dette, og mer til, er ting en såkalt «innekatt» aldri får oppleve.

«Innekatter» kan leve hele livslengden sin i totalt fangenskap, i hus og leiligheter. Det er en kjensgjerning og et tankekors, at vi behandler tungt kriminelle innsatte bedre enn vi behandler «innekattene» i samfunnet vårt.

Dyrevernloven beskytter ikke «innekattenes» rettigheter. Rettigheter disse kattene har, men som ikke blir ivaretatt, fordi samfunnet har glemt denne gruppen av familiedyr.

Det er vår jobb å minimere belastningene for dyr i vår varetekt. Vår jobb å ivareta deres rettigheter, som best vi kan.

Vi vet alle hvor livgivende og nødvendig for vårt velbefinnende det er for oss å få ferdes utendørs, i naturen, og oppleve elementene. Vi må aldri glemme at det vi frarøver våre medskapninger dyrene, også er noe vi frarøver oss selv.

Å bringe dyr inn i miljøer som ikke er tilpasset dem, er noe vi ikke har rett til å gjøre. Ikke la det få fortsette inn i framtida.

- BØR SKYTES: Zoolog Petter Bøckman mener katter er et stort problem for norsk fauna. Han mener faktisk at vi bør kvitte oss med kjæledyrene våre. Det er tungt å svelge for Magasinets journalist Trude Lorentzen, som også er matmor for Astrid (4). Les hele saken om de psykopatiske monstrene, vi tror liker oss: https://www.dagbladet.no/magasinet/slik... Vis mer
Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.