DEBATT

Debatt: Dyrevelferd

Innekatter – på tide med et forbud

Å bringe dyr inn i miljøer som ikke er tilpasset dem, er noe vi ikke har rett til å gjøre. Ikke la det få fortsette inn i framtida.

UFRI: Det er en kjensgjerning og et tankekors, at vi behandler tungt kriminelle innsatte bedre enn vi behandler «innekattene» i samfunnet vårt, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
UFRI: Det er en kjensgjerning og et tankekors, at vi behandler tungt kriminelle innsatte bedre enn vi behandler «innekattene» i samfunnet vårt, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Å få trå med myke poter på grønt gress, kjenne sola varme i nakkepelsen, regnet som finner veien over snute og værhår … Alt dette, og mer til, er ting en såkalt «innekatt» aldri får oppleve.

«Innekatter» kan leve hele livslengden sin i totalt fangenskap, i hus og leiligheter. Det er en kjensgjerning og et tankekors, at vi behandler tungt kriminelle innsatte bedre enn vi behandler «innekattene» i samfunnet vårt.

Dyrevernloven beskytter ikke «innekattenes» rettigheter. Rettigheter disse kattene har, men som ikke blir ivaretatt, fordi samfunnet har glemt denne gruppen av familiedyr.

Det er vår jobb å minimere belastningene for dyr i vår varetekt. Vår jobb å ivareta deres rettigheter, som best vi kan.

Vi vet alle hvor livgivende og nødvendig for vårt velbefinnende det er for oss å få ferdes utendørs, i naturen, og oppleve elementene. Vi må aldri glemme at det vi frarøver våre medskapninger dyrene, også er noe vi frarøver oss selv.

Å bringe dyr inn i miljøer som ikke er tilpasset dem, er noe vi ikke har rett til å gjøre. Ikke la det få fortsette inn i framtida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer