DEBATT

Debatt: ID-merking av kjæledyr

Innfør obligatorisk ID-merking av hunder og katter

Flere og flere familiedyr dumpes, eller blir mishandlet på grotesk vis av sine eiere. Med ID-merking av hunder og katter får man sikret dyrenes velferd, samtidig som man enklere kan straffeforfølge kriminelle.

TRYGGERE: Med innføring av dyrepoliti over hele landet og ID-merking av hunder og katter, vil våre firbeinte venner få en tryggere hverdag, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
TRYGGERE: Med innføring av dyrepoliti over hele landet og ID-merking av hunder og katter, vil våre firbeinte venner få en tryggere hverdag, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Sist helg vedtok årsmøtet til Oslo Frp resolusjonen fra Oslo FpU om at alle hunder og katter skal få obligatorisk ID-merking. Med innføring av dyrepoliti over hele landet og ID-merking av hunder og katter, vil våre firbeinte venner få en tryggere hverdag rundt om i hele Norge. Man kan trygt si at Oslo Frp tar dyrevelferd på alvor.

Tidligere i fjor kom Dyrebeskyttelsen Norge med krav om obligatorisk ID-merking av familiedyr. Dette er et tiltak som Oslo Frp støtter opp om og som vil føre til en tryggere hverdag for hunder og katter i hele landet.

Hele 6664 katter og 267 hunder ble i 2017 dumpet av sine eiere. Noen hendelser er mer groteske enn andre. Fra dyr som blir forlatt i veikanter eller søppelkasser til et tilfelle der en kattunge ble kastet ut av en bil i en tunnel. Slike opplevelser for hunder og katter er traumatiske og forferdelige, og skader dem ikke bare fysisk, men også psykisk.

ID-merking av hunder og katter vil være et tiltak som tilrettelegger for straffeforfølgelse av dyremishandlere, men også gjør det enklere å finne bortkomne dyr og bringe dem tilbake til sin eier. Tiltaket vil også komme dyrepolitiet som Fremskrittspartiet nå innfører i hele Norge til gode, så man kan oppklare saker raskere og mer effektivt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer