Innfører aldersgrense på musikkvideoer med sex og vold

Statsminister David Cameron vil beskytte barna.

(Dagbladet): I oktober vil alle musikkvideoer som legges ut på YouTube og Vevo ha en gitt aldersgrense for det britiske publikummet.

Statsminister David Cameron sa i en tale mandag at organisasjonen British Board of Classification har inngått et samarbeid med YouTube og Vevo om å innføre samme regelverk for musikkvideoer som for videospill og filmer.

Pilotprosjekt Det er et pilotprosjekt som skal sikre at barn ikke får tilgang på musikkvideoer som inneholder «graphic content», som i hovedsak dreier seg om voldelig og seksuelt innhold.

 NETTVETT:  David Cameron vil hjelpe foreldre med barneoppdragelsen ved å innføre aldersgrense på musikkvideoer på nettet. Foto: NTB Scanpix
NETTVETT: David Cameron vil hjelpe foreldre med barneoppdragelsen ved å innføre aldersgrense på musikkvideoer på nettet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Å hjelpe familier med å oppdra barn bør ikke stoppe etter fødselen. For eksempel, det å ha barn som vokser opp i en internett-tid, der man hele tida er bekymret for hva de kommer til å finne på nettet, sa Cameron i talen, ifølge The Guardian.

- Derfor har vi tatt et stort steg mot å beskytte barna våre på Internett.

Han understreker at Internett ikke bør være et sted der alle lover opphører, og mener at lovene som gjelder «offline» også bør gjelde «online».

Foreldrefilter Cameron forteller at han selv har vært bekymret for sine egne barn, og at han har lagt inn foreldrefilter på mye innhold på deres pcer.

- Det har sikkert vært tider der de har blitt skuffet fordi de ikke har fått tilgang til noen sider. Men det er en del av det å være forelder. Det å kunne bruke ordet «nei» og noen ganger skru av tven, selv om man kan bli upopulær, og selv om det noen ganger også er lite effektivt fordi de finner andre skjermer å se det på, sier han.

Det er usikkert nøyaktig hvordan pilotprosjektet vil fungere i praksis, men musikkvideoer vil vurderes av British Board of Classification for å få en passende aldersgrense, og vil tillegges Youtube og Vevo med en form for filter.