«Griseindustriens hemmeligheter»

Innfører kameraovervåkning på slakterier

Regjeringen innfører kameraovervåkning i slakterier etter NRK-dokumentaren «Griseindustriens hemmeligheter».

NB! STERKE BILDER: NRK Brennpunkts dokumentar, «Griseindustriens hemmeligheter», er basert på skjulte opptak fra flere grisefarmer i Norge. Her innrømmer flere bønder at noe av det de gjør, er på kant med loven. Video: Piraya Film / NRK Brennpunkt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ble klart etter at landbruksministeren Olaug Bollestad møtte næringen i dag.Regjeringen iverksetter flere tiltak etter at rystende forhold hos grisebønder ble avdekket gjennom Brennpunkt-dokumentaren «Griseindustriens hemmeligheter».- Regjeringen innfører kameraovervåkning i slakterier. Dyrevelferdsprogrammet vil også bli forskriftsfestet, sier landbruksminister Olaug Bollestad til Dagbladet.Bollestad inviterer aktørene i næringen til å komme med flere forslag innen 1. september, og sier det blir et nytt møte i september.

Hjemmekurs

Bøndene må nå også ta hjemmekurs for å sikre dyrevelferden hos norske svinekjøttleverandører.

- Det som kom fram i dokumentaren var rystende, så at folk er forbanna og setter spørsmålstegn ved svineproduksjon skulle bare mangle, skriver kommunikasjonsrådgiver Cornelia Koppang Henriksen i Nortura i en e-post til Dagbladet.

«Griseindustriens hemmeligheter» er sett av 301 000 på TV og 69 000 på NRKs strømmetjeneste, opplyser NRK overfor Dagbladet. Den har skapt sterke reaksjoner, både blant seere og i matindustrien.

Nå innfører hele bransjen et obligatorisk e-læringskurs med etterfølgende prøve for alle som driver med svinehold. Det opplyser fagdirektør Ola Nafstad i Animalia til Dagbladet. Animalia er en bransjeorganisasjon viet til faglig utvikling innen kjøtt- og eggproduksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer