DEBATT

Debatt: Statsbudsjettet

Innfrir ikke løftet om nasjonal ladesatsing

Regjeringserklæringen lovet en nasjonal støtteordning for ladeklare borettslag og sameier, men hvor blir den av?

HASTER: Om knappe seks år skal alle nye biler være utslippsfrie. Men hvor blir det av støtteordningen for ladeinfrastruktur, spør innsenderne. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HASTER: Om knappe seks år skal alle nye biler være utslippsfrie. Men hvor blir det av støtteordningen for ladeinfrastruktur, spør innsenderne. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

NBBL og Norsk elbilforening er skuffet over at regjeringen og statsråd Ola Elvestuen i statsbudsjettet ikke legger fram den nasjonale støtteordningen for borettslag og sameier som vil installere ladeinfrastruktur, slik de lovet i regjeringserklæringen. Under 20 prosent av dem som bor i borettslag og sameier sier de kan lade elbil hjemme. Andelen må opp, for at flere skal kunne velge elbil.

Vi skjønner ikke hvorfor det somles med dette, for modellen til støtteordningen finnes.

Regjeringen kan raskt gi Enova oppdraget med å forvalte ordningen etter modell av den som allerede brukes i Oslo kommune. En støtteordning til infrastruktur som gjør parkeringsplassen ladeklar, bør ha en ramme på minst 250 millioner årlig. Selve ladeboksen må beboeren kjøpe og installere selv.

I Oslo har ordningen vært en ubetinget suksess.

Regjeringens eget forslag til endring i borettslagsloven kom i mai. Den sier at styrer ikke lenger kan nekte beboere å sette opp ladepunkt. Det er stor sannsynlighet for at Stortinget vil vedta dette. Derfor er det veldig viktig at støtteordningen kommer på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer