South Park:

Inngår gigantavtale

Skaperne av South Park-tegneseriene har signert en 900 millioner dollar-avtale med den amerikanske mediegiganten ViacomCBS.

FLERE ÅR TIL: Cartman, Kenny, Kyle og Stan utgjør hovedkarakterene i South Park. Nå får de leve videre på Comedy Central. Foto: AP / NTB
FLERE ÅR TIL: Cartman, Kenny, Kyle og Stan utgjør hovedkarakterene i South Park. Nå får de leve videre på Comedy Central. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Avtalen fører til at South Park-skaperne Trey Parker og Matt Stone skal lage nye South Park-episoder for kanalen Comedy Central. Paret skal også lage mer enn et dusin spin-off -filmer for Viacoms streamingtjeneste Paramount+. Det skriver BBC.

Den nye avtalen er på 900 millioner dollar, nærmere 8 milliarder kroner.

Det første prosjektet med ViacomCBS vil være en South Park-film som er planlagt å slippes seinere i år.

- Verdensklasse

Avtalen, som løper til slutten av 2027, inkluderer seks sesonger av South Park TV-programmet og 14 filmer.

- Matt og Trey er TV-skapere i verdensklasse som briljant bruker sin skandaløse humor for å framheve absurditeten i kulturen vår, og vi er glade for å utvide og utdype vårt lange forhold til dem for å heve nivået hos Paramount og Comedy Central, sa Chris McCarthy fra MTV Entertainment og Paramount sa i en uttalelse.

NON STOP: En måtte finne sin indre Indiana Jones, da en bil plutselig rullet mot ham. Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer

Parker og Stone antydet at avtalen vil kunne vare mye lenger enn offisielt avtalt.

- Comedy Central har vært vårt hjem i 25 år, og vi er veldig glade for at de har forpliktet seg til oss for de neste 75 åra, sa de spøkefullt.

Kontroversielt

South Park debuterte i 1997, med fokus på de fire guttene Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eric Cartman og Kenny McCormick, og deres liv i byen South Park i Colorado, USA.

Programmet har blitt beryktet for sitt sterke språk og ofte kontroversielle, mørke og surrealistiske humor som satiriserer et bredt spekter av voksne spørsmål.

Skaperne har produsert mer enn 300 episoder til dags dato og en film som ble utgitt i 1999.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer