Innicdspillernopplevelse

Hip hop på de skrå bredder.

CD: Slik er det med ny og, tør vi si det, innovativ musikk: Første gangen du hører det, blir det ofte sånn «Hva i helvete...!», før man et sted ut i låten, rundt tredje gangen man hører den, utbasunerer «Dette er jo egentlig helt genialt!».

Slik var det med Folk & Røveres Ivar Chr. «Ravi» Johansen-assisterte «Utadæsjælåpplevelse». Slik var det med Morten Abels «Birmingham Ho», og slik var det også nylig med Side Broks surrealistiske, sunnmørske galskap.

Fellesnevneren for disse tre er at de våger å gjøre hip hop på sin egen og helt skrullete måte. De bryter alle regler og normer, og dermed oppstår ny og spennende musikk. Keep it unreal ser ut til å være et motto.

Landeplager

Mens lillesøstera på sju sto og skrek «dans-dans-dans-oppå-bordet», dømte mange voksne Ravi nord og ned som et masete «one-hit wonder» det aldri kom til å bli noe av. Hah! Ikke bare er den nye singelen «Dødsøt» en av årets norske hits (den tar også litt tid før den sitter), debutalbumet til Ravi og hans kompanjong DJ Løv (Anders Løvlie) er også fullt av kommende og knallbra landeplager som viser til fulle at duoen har funnet sin eget sound og sin egen nisje.

De utrolig lekende tekstene er et studium verdt i seg selv, og Ravis monotone, men alltid underholdende vokal er utrolig nok ikke trøttende over et helt album. Løvs beats er mørke, men likevel lystige samples, og musikken passer perfekt til denne helnorske og surrealistiske suppa som kommer til å fenge kids, studenter, hipstere og Nemi i like stor grad.

Lyst på brunost

Vi spår «Headset» og «Gla'bitr» som kommende landeplager, mens vi tipper sommeren kommer til å gjalle med tekstlinjen «Kan vi ji ås? Jæ har så jævla lyst på brunost». Og vi spår Ravi og DJ Løv en suksessdebut.