Innkjøpsordningen kuttes med 5,3 millioner

- Skjønner ikke hvorfor regjeringen kutter i litteratur, sier rådsleder.

BUDSJETT Direktør i Norsk kulturråd Anne Åsheim (t.h) og Kulturrådets leder Yngve Slettholm. Foto: Nina Hansen/Dagbladet.
BUDSJETT Direktør i Norsk kulturråd Anne Åsheim (t.h) og Kulturrådets leder Yngve Slettholm. Foto: Nina Hansen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I statsbudsjettet for 2014 kuttet Solberg-regjeringen 10 millioner til litterære formål. Helt fram til i dag har det vært usikkert hvor kuttene skulle tas, men under årets første møte i Kulturrådet ble det vedtatt et kutt på 5,3 millioner i innkjøpsordningen.

Innkjøpsordningene for skjønnlitteratur for voksne, for skjønnlitteratur for barn og unge og for sakprosa for voksne kuttes med fire prosent fra 2013.

Innkjøpsordningen for sakprosa for barn og unge tar det største kuttet på 18 prosent. - Jeg skjønner ikke hvorfor kuttene fra regjeringen kommer på litteratur, og jeg tror ikke det er så velbegrunnet sa rådsleder Yngve Slettholm under møtet.

Scenekunsten fikk syv millioner av politikerne, mens litteraturen ble kuttet med 10 millioner, sier Slettholm.

- Den løsningen Kulturrådet går inn for innebærer at forlagene i 2014 tilbys mindre betalig per eksemplar enn de egentlig skulle hatt, sier rådsleder Yngve Slettholm.

- Innkjøpsordningen er hjertet i Kulturrådet - Innkjøpsordningen gavner alle. Forfattere, biblioteker, lesere og forleggere. Den er helt sentral i Kulturrådet, sier Yngve Slettholm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer