DEBATT

Debatt: Distrikts-Norge

Innlands-Norge er forsvunnet fra værkartet

Med skuffelse har vi her i innlandet i Norge registrert at på TV2/STORM sine tv-viste værkart er det BARE kystbyer langs hele Norges lange kyst som er vist og markert på kanalens værkart! Altså er det hos dem ikke tatt med en eneste by som ligger inne i landet vårt!

Å VÆRE FORBEREDT: Det er viktig å få vite været, også for dem som bor på innlandet, skriver innsenderen. Her er det mye omtalte stupetårnet på Hamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
Å VÆRE FORBEREDT: Det er viktig å få vite været, også for dem som bor på innlandet, skriver innsenderen. Her er det mye omtalte stupetårnet på Hamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

På kanalens værkart er det god plass til å vise fylkeshovedstaden Hamar. Det kommende nye storfylket Innlandets sin største by har nå ca. 31.000 innbyggere. NRK flytter sin redaksjon fra Elverum til Hamar i disse dager.

Vi har flyplass, ny og utvidet til 4-felt E-6, gode togforbindelser nordover, sørover og østover og til Hamar kommer det nye InterCity dobbeltsporet aller først. Hamar har Norges mest berømte stupetårn rett ved Mjøsa og det er viktig å vite været der – for badeglade og solhungrige fra mange kanter av landet.

Tilflyttingen til Hamar er nå betydelig og er over landsgjennomsnittet.

Hamar har eliteserielag i ishockey, i kvinnehåndball og i kvinnefotball og har HamKam som nyopprykket til 1 divisjon. I Vikingskipet avler vi fram gode skøyteløpere. Vi har vårt flotte og snøsikre skiterreng i Vangsåen og på Hedmarksvidden nær ved og der værvarselhungrige trenger å få vite om været.

Til slutt nevnes at det ikke utenkelig at staten til slutt velger å bygge det nye hovedsykehuset i/nær Hamar når staten og regjeringen faktisk om et par år må se på sine totale utbyggingskostnader for kongeriket Norge og må prioritere.

Også derfor må Hamar straks igjen med på værkartene også hos TV 2!

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer