DEBATT

Grønt reiseliv:

Innovasjon Norges reiselivssatsing trenger ferie

Statens grønne mål er fraværende når det kommer til planene for utvikling av reiselivssatsingen.

GRØNN LUKSUS: Mens man andre steder i verden må betale det femdobbelte, kan man i Norge leie en luksuriøs Tesla på Nabobil til under 100 dollar døgnet inkludert forsikring og hurtiglading. Jeg har ikke sett noen i turistnæringen snakke om dette, næringen pusher diselbusser og fly, skriver Geir Rognlien Elgvin. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
GRØNN LUKSUS: Mens man andre steder i verden må betale det femdobbelte, kan man i Norge leie en luksuriøs Tesla på Nabobil til under 100 dollar døgnet inkludert forsikring og hurtiglading. Jeg har ikke sett noen i turistnæringen snakke om dette, næringen pusher diselbusser og fly, skriver Geir Rognlien Elgvin. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, har skrevet en kronikk på VisitNorway om å satse videre på fly for turistene som vi skal kapitalisere på de kommende årene. Jeg mener at Holm ikke har fått med seg de føringer som stat og landets kommuner har vedtatt.

Innovasjon Norge skal støtte reiselivsnæringen i Norge, men innovasjonsgraden har vi sett lite til. Mens alt informasjonsmateriell fra det statlige servicekontoret overordnet har grønne mål, er det fraværende når det kommer til deres planer for utviklingen av reiselivssatsingen.

Planen er altså så lite innovativ at turisme er et problem. Det snakkes fremdeles om samme gamle løypa med cruise, å se urørt natur og det å fly til Norge, for å fly videre i Kongeriket for opplevelsene.

Et første steg, altså den laveste form for innovasjon, ville vært å satse knallhardt på at fra Oslo tar man tog videre til «Norge i et nøtteskall» (fra hårreisende kroner 1600). Mens vi nordmenn kan kjøpe minipris til Bergen for 299, jager vi bort de turistene som ville valgt en miljøvennlig attraksjon i verdensklasse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer