Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Mat og helse

Innovasjon utvikler våre matvaner

Innovasjon bringer verden videre. Matbransjen er intet unntak.

BRA FOR HELSA: Godt innovasjonsarbeid har ført til at vi i dag spiser dobbelt så mye Stabbur-Makrell som for noen år siden. Bra for oss som lever av å utvikle, produsere og selge mat, men enda bedre for folkehelsa, skriver innsenderen. Foto: NTB Scanpix
BRA FOR HELSA: Godt innovasjonsarbeid har ført til at vi i dag spiser dobbelt så mye Stabbur-Makrell som for noen år siden. Bra for oss som lever av å utvikle, produsere og selge mat, men enda bedre for folkehelsa, skriver innsenderen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Christopher Sjuve hevder i sin spalte i Dagbladet at vi ikke trenger makrell i tomat med chili. Mulig han har rett i det, men samtidig er det godt innovasjonsarbeid som har ført til at vi i dag spiser dobbelt så mye Stabbur-Makrell som for noen år siden. Bra for oss som lever av å utvikle, produsere og selge mat, men enda bedre for folkehelsen.

Men innovasjonsarbeid i et matselskap er så mye mer enn å utvikle nye varianter av kjente og kjære merkevarer. For oss handler det om å møte og aller helst forutse nye behov. Og det handler om å gi vårt bidrag til å løse samfunnets utfordringer.

La meg gi noen eksempler: For å nå FNs 1,5 graders mål for global oppvarming må vi redusere klimaavtrykket fra maten vi spiser med halvparten. Derfor lanserer vi i høst en Grandiosa uten kjøtt for å gjøre det enklere å spise mer plantebasert, og klimamerkede Toro-produkter som et resultat av et stort arbeid med å utvikle en klimaskala for mat.

Kosthold er viktig for god helse. Vi har gjennom år jobbet systematisk med å redusere sukker, salt og mettet fett i mange folkefavoritter. Prøv selv å halvere saltmengden i maten du lager uten at det merkes. Det krever innovasjonsarbeid.

Sist, men ikke minst: Hvordan vi pakker inn mat er også gjenstand for mye innovasjonsarbeid. Nå i høst introduserer Kims en potetgullpose av monoplast som både kan sorteres som plast og går til gjenvinning.

I Orkla er vi mange hundre som jobber med innovasjon. Vi har ulik bakgrunn. Mange er kokker, mens andre er eksperter innen et spesifikt teknologiområde. Vi er ikke et fordyrende mellomledd, slik Sjuve hevder, men de som sørger for at kostholdet vårt hele tiden blir litt bedre og mer spennende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling