Innovativt i ringen

SPILL: «Fight Night 2004»FOR: PlayStation 2 (testet) og XboxPROD: EA Sports / Electronic ArtsALDER: 16+

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge vært en tendens i boksespill at man skal trykke både mye og strategisk på knappene for å vinne|- faktisk har det vært sånn siden helt siden boksespillene så dagens lys. EA Sports\' forrige serie, «Knockout Kings», var også av en slik type, år etter år. Noe måtte gjøres|- og nå er det gjort. Som seg hør og bør er grafikken imponerende, musikken fengende (men kun hip hop), bokserne mange og kjente, men aller viktigst: Styresystemet er oppfunnet på nytt. Nå er fokuset flyttet fra knappene, og ned til styrespakene. Med høyre spake styrer du slagene, med venstre kroppen. Etter litt flikking sitter det bemerkelsesverdig godt i fingrene, og bokseren du styrer reagerer mer eller mindre nøyaktig slik du vil at han skal gjøre. Ser du for eksempel at motstanderen har sluppet ned venstrehånda si et sekund, dytter du kjapt høyre styrespake skrått opp mot høyre, og du har et velrettet slag. Drar du spaken litt bakover før du fører den frem har du en flott hook, enda litt lenger bak

sitter uppercuten. Samtidig som den ofte frenetiske og lite gjennomtenkte hamringen på knappene er borte, er tenkningen gjeninnført. Du føler bokseren din bedre|- noe som gjør at du blir mer observant på hans fordeler og ulemper og kjemper deretter. Til og med knock-outen har fått en smart vri. Når du slås i dørken vil dommeren lene seg over deg, og for å komme deg på beina må du justere skjermbildet med styrespakene så dommeren kommer klart i fokus. Konklusjonene er klar: Enten du vil hoppe rett inn i en kamp eller lage din egen bokser fra grunnen av, er «Fight Night 2004» sikker match.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer