Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Game of Thrones' siste episode

Innrømmer: - Jeg så ikke dette komme

Game of Thrones satte punktum natt til mandag.

FERDIG: Kit Harington (Jon Snow) og Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) har spilt sine siste minutter i Game of Thrones. Foto: HBO/BSkyB/Kobal/REX
FERDIG: Kit Harington (Jon Snow) og Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) har spilt sine siste minutter i Game of Thrones. Foto: HBO/BSkyB/Kobal/REX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NB! Det er spoilere i denne saken!

Game of Thrones - en av de mest populære tv-seriene noensinne - satte punktum natt til mandag.

For de aller fleste falt brikkene med det på plass, etter åtte sesonger med maktkamp, død og smerte.

På sosiale medier er meningene delt. Mange har allerede uttrykt stor skuffelse over den åttende sesongen, og for noen ser ikke det ut til å ha endret seg etter seriens aller siste episode. Andre beskriver både gåsehud og tårer over måten serien sluttet på.

Emilia Clarke (32), som spiller en av seriens sentrale karakterer i Daenerys Targaryen, innrømmer i et stort intervju med The New Yorker at hun slet med å fordøye hvordan serien endte.

- Det er to år siden jeg leste manuset. Da jeg var ferdig, gikk jeg rundt i London, i en slags døsig tilstand. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle fordøye det. Nå sier folk «ah, vi forstår hvorfor denne sesongen var så tøff for deg». Jeg håpet det ble sterke saker, jeg håper det for hver sesong, men jeg så ikke dette komme, sier Clarke i intervjuet.

NB! Ikke les videre hvis du prøver å unngå spoilere!

SJOKKSCENE: Daenerys overrasket mange i forrige episode av Game of Thrones, og særlig én scene sjokkerer seerne. Vis mer

- Vakker og poetisk

Clarke snakker om de mange utrolige scenene vi har fulgt Daenerys gjennom - der hun utvikler seg til å bli en sterk kvinne og tar avgjørelser som virker både sterke og frigjørende.

Men Clarke innrømmer at hun spurte seg selv hvor lenge det hele kom til å vare. Som kjent, så forandres Daenerys' personlighet gjennom den åttende og siste sesongen. Fra å være en elsket dronning, mister hun mer og mer kontrollen og blir stadig mer upopulær.

Clarke drar paralleller til den dramatiske fortellingen om Lawrence of Arabia.

- Han kommer som en redningsmann. Han kjemper for folket, men til sjuende og sist er det en fortelling om hvordan makt endrer deg. Du ser at makten gjør denne mannen helt gal. Og det er dette Daenerys opplever.

Hun beskriver Daenerys' siste scene i serien som følelsesladet, vakker og poetisk.

Skuespillernes farvel

Flere av skuespillerne tok søndag farvel med tv-serien de har jobbet med i ti år. For Sophie Turner (23) - i rollen som Sansa Stark - har det vært en del av oppveksten.

- Sansa, tusen takk for at du har lært meg å være motstandsdyktig, å være modig og at du har vist hva ekte styrke er. Takk for at du har lært meg å være snill, tålmodig, og til å lede med kjærlighet, skriver Turner på Instagram.

Da innspillingen av serien startet, var hun 13 år gammel. Videre takker hun kollegaer, venner og fansen.

- Jeg kommer til å savne dette mer enn noe annet.

John Bradley, som spiller Samwell Tarly, tok også farvel via Instagram søndag.

- Det siste skrittet i en lang og vakker reise. Jeg har møtt så mange mennesker som etter hvert har betydd så mye for meg. Jeg ville aldri byttet bort dette, skriver han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!