TILSTÅR: Peter Madsen ble dømt til livstid i fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Video: Discovery Networks Danmark Vis mer

Peter Madsen

Innrømmer drapet på Kim Wall

Hør drapsdømte Peter Madsens oppsiktsvekkende uttalelser.

Publisert
Sist oppdatert

Drapsdømte Peter Madsen har nå innrømmet å ha drept den svenske journalisten Kim Wall. Det skjer i TV-programmet «De hemmelige optagelser med Peter Madsen», som er laget av Discovery Networks Danmark for strømmetjenesten Dplay.

Hør de oppsiktsvekkende uttalelsene, som kommer i en telefonsamtale i forbindelse med et nytt TV-program, i videoen øverst i saken.

- Hun hadde altså en evne til å se inn i noen svært sentrale problemer i den situasjonen jeg var i, og å komme borti dem, sier Madsen i de nye opptakene som dokumentaren baseres på.

- Kom borti en landmine

<strong>I UBÅTEN:</strong> Peter Madsen avbildet inne i sin hjemmelagde ubåt. Foto: Discovery Networks Danmark
I UBÅTEN: Peter Madsen avbildet inne i sin hjemmelagde ubåt. Foto: Discovery Networks Danmark Vis mer

Videre forteller han at Wall fikk noe i ham til å eksplodere.

- Tragedien er, at ved å gjøre det så kommer hun borti en landmine, og den eksploderer, og den holder på å drepe oss begge. Nå dreper den altså bare henne, men jeg hadde nok regnet med at den skulle ta oss begge to, men det er situasjonen. Det er noen ting hun sier og noen knapper hun kan trykke på, sier Madsen, som også forteller at han har vanskeligheter med å akseptere at han ble voldelig.

- Jeg kan ikke si at jeg aldri har gjort noen noe, men utover den hendelsen i 2017 har jeg aldri gjort noen noe, forteller han.

Journalisten spør Madsen rett ut om han endte opp med å drepe Wall.

- Ja, svarer han.

- Det har ikke noe å gjøre med hvem sin skyld det er. Det er min skyld, hun døde. Og det er min skyld, fordi jeg begikk forbrytelsen. Alt sammen er min skyld, sier han i programmet.

«Hemmelige optagelser» betyr hemmelige opptak på norsk. Det var danske B.T. som først omtalte detaljene fra TV-programmet. I Norge har «De hemmelige optagelser med Peter Madsen» premiere på Dplay i dag, skriver pressesjef i Discovery Networks Norge, Hanne McBride, til Dagbladet.

<strong>JOURNALIST:</strong> Kristian Linnemann har tatt opp mer enn 20 timer med telefonsamtaler med Peter Madsen. Foto: Discovery Networks Danmark
JOURNALIST: Kristian Linnemann har tatt opp mer enn 20 timer med telefonsamtaler med Peter Madsen. Foto: Discovery Networks Danmark Vis mer

Nye grufulle historier

Programskaperne har også funnet fram til en «mystisk kvinne», skriver Discovery Networks i pressemeldingen som ble publisert i dag.

Kvinnen heter Erika og skal ha hatt et romantisk forhold til Madsen. Hun står fram med egne og grufulle historier om «Rakett-Madsen», ifølge Discovery.

I Norge har «De hemmelige optagelser med Peter Madsen» premiere på Dplay i dag, skriver pressesjef i Discovery Networks Norge, Hanne McBride, til Dagbladet.

Anket ikke dommen

Madsen er dømt til livstid i fengsel for drap, seksuell mishandling og partering av journalisten Kim Wall i sin hjemmelagde ubåt i august 2017. Under rettssaken nektet Madsen for drapet, men anket likevel ikke skyldspørsmålet. Han har hele tiden hevdet sin uskyld, fram til nå.

Discovery-journalisten snakket ifølge BT med Madsen på telefon i mer enn 20 timer.

- Jeg kan huske hvert millisekund av ubåtturen, forteller Peter Madsen.

Programdirektør Pil Gundelach Brandstrup sier i pressemeldingen at de nå presenterer helt ny innsikt i Madsen-saken.

- Svarene er ikke nødvendigvis hele sannheten, men det kommer erkjennelser av de faktiske forhold som påtalemyndighetene påsto og som Madsen hittil har nektet for. Programmet gir et sjeldent innblikk i ondskap og psykopati, sier Gundelach Brandstrup.

RETTSSAK: Peter Madsen ble dømt til livstid i fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Dette er saken. Video: NTB Scanpix/NTB Scanpix Danmark/Frida Andersen Vis mer

Bør lyttes til

I programmet analyseres opptakene av Madsen av to eksperter, melder TV-kanalen: Tidligere rettspsykiater Henrik Day Poulsen og tidligere polititopp Kurt Kragh.

- Samtalene mellom journalist Kristian Linnemann og Peter Madsen bør rettspsykiatere og etterforskere lytte til. De kan være helt avgjørende for at man i framtidige og tilsvarende drapssaker vil kunne utarbeide en brukbar profil av en ukjent gjerningsmann, sier Kragh.

I januar ble det kjent at Peter Madsen (49) hadde giftet seg i fengsel med russiske Jenny Curpen (39). Giftermålet fant sted 19. desember i Herstedvester Fængsel i Albertslund, der Madsen soner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer