Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Innrømmer feil- trekker ikke boka

Kagge Forlag innrømmer at det er en feil i Ingeborg Moræus Hanssens bok, men kommer ikke til å trekke boka slik det er kommet krav om. Dermed havner kampen om boka «Brent av dragen» sannsynligvis i Oslo namsrett mandag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I boka forteller Oslos kinodirektør, Ingeborg Moræus Hanssen, om sine tanker overfor en kvinnelig bilist som påførte hennes mann invalidiserende skader ved en påkjørsel i 1994. Kvinnens advokat, Arne Os, krevde torsdag boka trukket tilbake og ga forlegger Erling Kagge i Kagge Forlag frist til i går klokka 12.00 med å etterkomme kravet.

Feil

- Det er for meg åpenbart at det er én feil i denne boka. Den gir uttrykk for at den kvinnelige bilføreren ikke stoppet etter ulykken, og det er ikke riktig. Dette beklager både forfatteren og forlaget på det sterkeste, men jeg ser ikke noe grunnlag for å trekke boka, sier Kagge Forlags advokat Tor Erling Staff.

Kvinnen som er omtalt, er dermed beskyldt for å ha begått en kriminell handling hun ikke har begått, uten at Staff mener det er grunn god nok til å trekke boka.

Ikke navngitt

- Bilføreren er ikke navngitt, så skadevirkningen er relativt begrenset, sier Staff.

Forlaget tilbyr imidlertid å lime en presisering av forholdet inn i opplaget som allerede er trykket.

Advokat Arne Os var ikke tilgjengelig for kommentar til dette forslaget i går kveld. Tidligere fredag sa han imidlertid at dersom ikke boka ble trukket innenfor fristen klokka 12.00, ville han begynne arbeidet med å fremme en namsrettssak som vil ligge på rettens bord mandag morgen klokka 09.00.

Ingeborg Moræus Hanssen avslo i går å kommentere saken ut over et knapt «Les boka».

Hele Norges coronakart