Innrømmer forhold til NRK-styremedlem

Statssekretær Roger Ingebrigtsen i Kulturdepartementet har et så intimt forhold til et styremedlem i NRK at han ikke kan behandle «styrespesifikke saker» i departementet. Det har han informert kulturminister Ellen Horn om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dermed håper Raske-Roger å være i forkant hvis det reises tvil om hans habilitet.

I hjembyen Tromsø er det alminnelig kjent at Ingebrigtsen og Hilde Sjurelv (33) er kjærester. Hun har vært styremedlem i NRK siden i fjor sommer og fikk fortsette da Torger Reve ble kastet som styreformann i januar.

Kulturdepartementet er NRKs eier, og som statssekretær vil Ingebrigtsen være svært sentral i viktige spørsmål om NRKs framtid.

«En relasjon»

En uvanlig knapp statssekretær Ingebrigtsen vil ikke utdype hvilket forhold han har til Sjurelv, men innrømmer overfor Dagbladet at de har «en relasjon». Sjurelv jobber til daglig som personlig rådgiver for Ap-ordfører Herman Kristoffersen i Tromsø.

- Jeg har en type forbindelse til Hilde Sjurelv som gjør at jeg overfor kulturministeren og mitt system har sagt fra om at styrespesifikke saker om NRK, for eksempel spørsmål om honorar til styremedlemmer og styresammensetning, ønsker jeg ikke å behandle. Jeg følte at det var riktig å gjøre det slik, sier Ingebrigtsen som mener han informerte Horn for et par uker siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer