Innrømmer frekkheter

Men den uthengte puppen var ikke helt meningen.

Janets etterhvert så berømte pupp havnet i friluft under superstjernas opptreden sammen Justin Timberlake i Superbowl-pausen. Rundt 140 millioner seere fikk med seg at Timberlake i en flørtende dans rev av en klaff i Jacksons korsett, slik at hennes høyre bryst falt ut.

Hendelsen førte umiddelbart til stor oppstandelse og medietilsynet i USA satte i gang full etterforsking. Nasjonens barn, foreldre og innbyggere er krenket, slo tilsynets leder Michael Power fast. Men var det en ulykke?

Vise litt

Nei, sier en angrende Jackson i en pressemelding i dag.

- Vi tok en avgjørelsen etter siste øvelse. MTV (produserte showet, journ.anm) visste ingenting om dette. Det var ikke meningen å gå så langt som jeg gjorde. Jeg ber om unnskylding for alle de jeg har fornærmet, skriver Jackson i en pressemelding ifølge Ananova..

Jacksons pressetalsmann Stephen Huane forklarer videre at det var bekledningens feil at den høyre puppen havnet på tv. Egentlig skulle hele korsettet rives av og Jackson skulle stå igjen med en rød bh, skriver CNN.

Bøter

Uansett så er medietilsynets Michael Powell lite fornøyd med pauseunderholdingen. Han så pauseshowet hjemme sammen med sine barn, og tenkte ifølge CNN umiddelbart at dette var «helt uakseptabelt» da han så puppen.

- Jeg visste med engang at dette ville forbanne det amerikanske folket. Mandag fikk vi tusenvis av klager. Folk er sinte, sier han til CNN.

Medietilsynet kan gi en bot på 27 500 dollar (ca. 192 000 kroner) til alle de impliserte tv-selskapene. Det var CBS som sendte showet der vinnerne av den amerikanske fotball-ligaen NFL kåres.

- CBS beklager dypt hendelsen som skjedde i pauseshowet, skriver selskapet.

- Konservative amerikanere

Men ikke alle amerikanere skjønner oppstyret. Professor Joe Saltzman underviser i media, og han mener dette viser hvor konservative amerikanere er.

- Hva så? Vi så Janet Jacksons bryst. Dette er noe av det mest absurde jeg har sett, sier han til Ananova.

Powell, derimot, er uenig.

- Jeg mener dette ikke er moralistisk. Dette er heller ikke staten som bestemmer over folk. Jeg tror ikke du trenger å være advokat for å skjønne det grunnleggende konseptet når det gjelder anstendighet.

<B>OOPS:</B> Dette var visst ikke helt meningen. Janet skylder på bekledningen som ikke virket helt som den skulle.
TAR GREP:</B> Janet Jackson beklager hendelsen i en pressemelding.